0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 12926 kcal
Bílkoviny 165 g
Sacharidy 536 g
Tuky 1061 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křehká a křupavá ryba je stálicí štědré večeře.

Suroviny

kapr 1 ks
o váze 2,5–3 kg
mléko
na máčení kapra
sůl
mouka pšeničná hladká 150 g
vejce 3 ks
prošleháná se lžící světlého piva
rohlíky 10 ks
nebo housky z předešlého dne
vepřové sádlo 1 kg
vyškvařené
klínky
petržeka k podávání

1 Z očištěného kapra připravte filety a porce podle kroků na str. 75. Preferujete-li rybu bez kůže, na stejné straně najdete návod, jak na to. Porce kapra zalijte v misce trochou mléka, přetáhněte fólií a nechte nejlépe do druhého dne máčet. Před obalováním kapra osušte, osolte a nechte v chladu.

2 Z rohlíků okrájejte kůrku a nastrouhejte je či rozmixujte na strouhanku. Tu pak prosijte. Kapra obalte postupně v mouce, v rozšlehaných vejcích a strouhance. Přebytečnou strouhanku oklepněte.

3 V kastrolu, hluboké pánvi či fritéze rozpalte tolik sádla, aby v něm ryba mohla plavat. Vhoďte do tuku drobek strouhanky, a hned jak vyplave a začne ‚tančit‘ na hladině, začněte smažit. Po osmažení každého kousku počkejte, až se teplota opět zvýší (kdybyste vložili příliš rychle všechny porce, tuk se ochladí a vpije do strouhanky). Rybu osmažte z obou stran dozlatova a odkládejte na papírové ubrousky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/12

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč