0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kapr smažený na sádle

Kapr smažený na sádle

4.3 / 5. Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 12926 kcal
Bílkoviny 165 g
Sacharidy 536 g
Tuky 1061 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křehká a křupavá ryba je stálicí štědré večeře.

Suroviny

kapr 1 ks
o váze 2,5–3 kg
mléko
na máčení kapra
sůl
mouka pšeničná hladká 150 g
vejce 3 ks
prošleháná se lžící světlého piva
rohlíky 10 ks
nebo housky z předešlého dne
vepřové sádlo 1 kg
vyškvařené
citron
klínky
petržeka k podávání

1 Z očištěného kapra připravte filety a porce podle kroků na str. 75. Preferujete-li rybu bez kůže, na stejné straně najdete návod, jak na to. Porce kapra zalijte v misce trochou mléka, přetáhněte fólií a nechte nejlépe do druhého dne máčet. Před obalováním kapra osušte, osolte a nechte v chladu.

2 Z rohlíků okrájejte kůrku a nastrouhejte je či rozmixujte na strouhanku. Tu pak prosijte. Kapra obalte postupně v mouce, v rozšlehaných vejcích a strouhance. Přebytečnou strouhanku oklepněte.

3 V kastrolu, hluboké pánvi či fritéze rozpalte tolik sádla, aby v něm ryba mohla plavat. Vhoďte do tuku drobek strouhanky, a hned jak vyplave a začne ‚tančit‘ na hladině, začněte smažit. Po osmažení každého kousku počkejte, až se teplota opět zvýší (kdybyste vložili příliš rychle všechny porce, tuk se ochladí a vpije do strouhanky). Rybu osmažte z obou stran dozlatova a odkládejte na papírové ubrousky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/12

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...

Obchod Apetit