Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.6/5 Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 12926 kcal
Bílkoviny 165 g
Sacharidy 536 g
Tuky 1061 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křehká a křupavá ryba je stálicí štědré večeře.

Suroviny

kapr 1 ks
o váze 2,5–3 kg
na máčení kapra
sůl
vejce 3 ks
prošleháná se lžící světlého piva
nebo housky z předešlého dne
vepřové sádlo 1 kg
vyškvařené
klínky
petržeka k podávání

Postup

1

Z očištěného kapra připravte filety a porce podle kroků na str. 75. Preferujete-li rybu bez kůže, na stejné straně najdete návod, jak na to. Porce kapra zalijte v misce trochou mléka, přetáhněte fólií a nechte nejlépe do druhého dne máčet. Před obalováním kapra osušte, osolte a nechte v chladu.

2

Z rohlíků okrájejte kůrku a nastrouhejte je či rozmixujte na strouhanku. Tu pak prosijte. Kapra obalte postupně v mouce, v rozšlehaných vejcích a strouhance. Přebytečnou strouhanku oklepněte.

3

V kastrolu, hluboké pánvi či fritéze rozpalte tolik sádla, aby v něm ryba mohla plavat. Vhoďte do tuku drobek strouhanky, a hned jak vyplave a začne ‚tančit na hladině, začněte smažit. Po osmažení každého kousku počkejte, až se teplota opět zvýší (kdybyste vložili příliš rychle všechny porce, tuk se ochladí a vpije do strouhanky). Rybu osmažte z obou stran dozlatova a odkládejte na papírové ubrousky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/12

Apetit magazín