Kapr v tempuře s restovanou zeleninou

Kapr v tempuře s restovanou zeleninou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1116 kcal
Bílkoviny 34 g
Cukr 139 g
Tuky 43 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Závan exotiky

Suroviny

4 ks
kapří filety bez kostí
mouka pšeničná hladká 85 g
mouka pšeničná hladká
na obal
škrob 1 PL
sůl 0.5 ČL
vejce 1 ks
150 ml
perlivá voda ledově vychlazená
olej
na smažení
Restovaná zelenina
citronová tráva 1 ks
sezamový olej 2 PL
mrkev 1 ks
na nudličky
pórek 1 ks
na nudličky
celer 1 ks
3 cm kousek, na nudličky
cuketa 1 ks
na nudličky
paprika červená 1 ks
na nudličky
zázvor (čerstvý) 1 ks
kousek 1 cm, oloupaný, na plátky
sójová omáčka
podle chuti
limetová šťáva
z jedné limety
sůl

1 Kapří filety obalte v mouce.

2 Na tempuru smíchejte v míse mouku, kukuřičný škrob, sůl, vejce a perlivou vodu. Směs zlehka promíchejte, ale nešlehejte ji, do těstíčka se musí dostat co nejméně vzduchu. Drobné hrudky nevadí.

3 V hrnci rozpalte olej. Pomoučněné kapří filety obalte v těstíčku a vložte je do rozpáleného oleje. Správně se musejí potopit a okamžitě vyplavat na hladinu. Osmažte je dozlatova.

4 Citronovou trávu po celé délce podrťte tupou stranou nože. V hrnci rozpalte sezamový olej, vsypte zeleninu a smažte zhruba 2 minuty. Přidejte citronovou trávu a zázvor, zastříkněte sójovou omáčkou a limetovou šťávou a osolte. Podávejte s kaprem v tempuře.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

EXKLUZIVNĚ: Koho potkáte dopoledne na Apetit stage?

Lahůdky na Apetit pikniku nenajdete jen v prodejních stáncích. Až se nasytíte dobrotami, přijďte k Apetit stage. Od rána až do večera zde najdete skvělé hosty, zajímavé přednášky a nové zážitky. ...
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi, nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
  • Tipy redakce

10 neodolatelných důvodů, proč jít na 10. Apetit piknik

Jupí, už se to blíží, už to klepe na vrátka! Gastronomický svátek časopisu Apetit začíná již za pár dní. Ještě váháte, zda v sobotu 19. června 2021 vyrazit do Grébovky? Tady je 10 skvělých důvod, proč oslavit začátek léta společně. ...
  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...

Obchod Apetit