Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kapr v tempuře s restovanou zeleninou

Závan exotiky

Vydání: 2013/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT5M
Opékání 0:05
Chuťovka Asijská

Ingredience

    • 4 kapří filety, zbavené kostí
    • 85 g hladké mouky + na obalení
    • 1 lžíce kukuřičného škrobu
    • 1/2 lžičky soli
    • 1 vejce
    • 150 ml ledově vychlazené perlivé vody
    • olej na smažení

    RESTOVANÁ ZELENINA

    • 1 citronová tráva
    • 2 lžíce sezamového oleje
    • 1 mrkev, nakrájená na nudličky
    • 1 pórek, nakrájený na nudličky
    • 3cm kousek celeru, nakrájený na nudličky
    • 1 cuketa, nakrájená na nudličky
    • 1 červená paprika, nakrájená na nudličky
    • 1cm kousek zázvoru, oloupaný a nakrájený na plátky
    • sójová omáčka podle chuti
    • vymačkaná šťáva z 1 limety
    • sůl

Příprava jídla

1 Kapří filety obalte v mouce.

2 Na tempuru smíchejte v míse mouku, kukuřičný škrob, sůl, vejce a perlivou vodu. Směs zlehka promíchejte, ale nešlehejte ji, do těstíčka se musí dostat co nejméně vzduchu. Drobné hrudky nevadí.

3 V hrnci rozpalte olej. Pomoučněné kapří filety obalte v těstíčku a vložte je do rozpáleného oleje. Správně se musejí potopit a okamžitě vyplavat na hladinu. Osmažte je dozlatova.

4 Citronovou trávu po celé délce podrťte tupou stranou nože. V hrnci rozpalte sezamový olej, vsypte zeleninu a smažte zhruba 2 minuty. Přidejte citronovou trávu a zázvor, zastříkněte sójovou omáčkou a limetovou šťávou a osolte. Podávejte s kaprem v tempuře.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krémová rybí polévka

Kapří suflé na dýňovém kompotu

Smažený kapr v oříškové strouhance

Kapr v aspiku

REKLAMA

Přidat komentář