Kapr, tradiční český ryba, umí nasáknout i exotikou... Nevěříte? Zkuste kapří maso připravit jako tempuru!
Suroviny
1 Kapří filety obalte v mouce.
2 Na tempuru smíchejte v míse mouku, kukuřičný škrob, sůl, vejce a perlivou vodu. Směs zlehka promíchejte, ale nešlehejte ji, do těstíčka se musí dostat co nejméně vzduchu. Drobné hrudky nevadí.
3 V hrnci rozpalte olej. Pomoučněné kapří filety obalte v těstíčku a vložte je do rozpáleného oleje. Správně se musejí potopit a okamžitě vyplavat na hladinu. Osmažte je dozlatova.
4 Citronovou trávu po celé délce podrťte tupou stranou nože. V hrnci rozpalte sezamový olej, vsypte zeleninu a smažte zhruba 2 minuty. Přidejte citronovou trávu a zázvor, zastříkněte sójovou omáčkou a limetovou šťávou a osolte. Podávejte s kaprem v tempuře.