Kapr v tempuře s restovanou zeleninou

Kapr v tempuře s restovanou zeleninou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1116 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 139 g
Tuky 43 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Závan exotiky

Související recepty

Suroviny

4 ks
kapří filety bez kostí
mouka pšeničná hladká 85 g
mouka pšeničná hladká
na obal
škrob 1 PL
sůl 0.5 ČL
vejce 1 ks
150 ml
perlivá voda ledově vychlazená
olej
na smažení
Restovaná zelenina
citronová tráva 1 ks
sezamový olej 2 PL
mrkev 1 ks
na nudličky
pórek 1 ks
na nudličky
celer 1 ks
3 cm kousek, na nudličky
cuketa 1 ks
na nudličky
paprika červená 1 ks
na nudličky
zázvor (čerstvý) 1 ks
kousek 1 cm, oloupaný, na plátky
sójová omáčka
podle chuti
limetová šťáva
z jedné limety
sůl

1 Kapří filety obalte v mouce.

2 Na tempuru smíchejte v míse mouku, kukuřičný škrob, sůl, vejce a perlivou vodu. Směs zlehka promíchejte, ale nešlehejte ji, do těstíčka se musí dostat co nejméně vzduchu. Drobné hrudky nevadí.

3 V hrnci rozpalte olej. Pomoučněné kapří filety obalte v těstíčku a vložte je do rozpáleného oleje. Správně se musejí potopit a okamžitě vyplavat na hladinu. Osmažte je dozlatova.

4 Citronovou trávu po celé délce podrťte tupou stranou nože. V hrnci rozpalte sezamový olej, vsypte zeleninu a smažte zhruba 2 minuty. Přidejte citronovou trávu a zázvor, zastříkněte sójovou omáčkou a limetovou šťávou a osolte. Podávejte s kaprem v tempuře.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/12

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit