Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1580 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 139 g
Tuky 63 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kapr, tradiční český ryba, umí nasáknout i exotikou... Nevěříte? Zkuste kapří maso připravit jako tempuru!

Suroviny

kapr 4 ks
filety bez kostí
škrob 1 PL
kukuřičný
sůl ½ ČL
vejce 1 ks
voda minerální perlivá 150 ml
ledová
olej
na smažení
Restovaná zelenina
citronová tráva 1 ks
sezamový olej 2 PL
mrkev 1 ks
na nudličky
pórek 1 ks
na nudličky
celer 1 ks
3 cm kousek, na nudličky
na nudličky
na nudličky
zázvor (čerstvý) 1 ks
kousek 1 cm, oloupaný, na plátky
sójová omáčka
podle chuti
limetová šťáva
z jedné limety
sůl

Postup

1

Kapří filety obalte v mouce.

2

Na tempuru smíchejte v míse mouku, kukuřičný škrob, sůl, vejce a perlivou vodu. Směs zlehka promíchejte, ale nešlehejte ji, do těstíčka se musí dostat co nejméně vzduchu. Drobné hrudky nevadí.

3

V hrnci rozpalte olej. Pomoučněné kapří filety obalte v těstíčku a vložte je do rozpáleného oleje. Správně se musejí potopit a okamžitě vyplavat na hladinu. Osmažte je dozlatova.

4

Citronovou trávu po celé délce podrťte tupou stranou nože. V hrnci rozpalte sezamový olej, vsypte zeleninu a smažte zhruba 2 minuty. Přidejte citronovou trávu a zázvor, zastříkněte sójovou omáčkou a limetovou šťávou a osolte. Podávejte s kaprem v tempuře.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/12

Apetit magazín