0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čím zahustit omáčku

steak s rýží a houbovou omáčkou
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Když nechcete zahušťovat moukou zkuste některý z našich tipů.

Zahušťovat omáčky můžete také:

  • strouhanou syrovou bramborou
  • uvařenými a rozmixovanými bramborami
  • chlebem (např. strouhaným)
  • bramborovým či kukuřičným škrobem (kukuřičný je lepší)
  • instantní bramborovou nebo kukuřičnou kaší

Zkusit můžete i najemno nakrájenou cibulku, kterou necháte rozvařit. Při výběru hodně záleží na druhu omáčky, dejte pozor, abyste nechtěně neovlivnili její chuť

Související články

3× klasická česká omáčka
  • Tipy a triky

3× klasická česká omáčka

Jste ‚omáčkoví‘? Bez klasických omáček jako by česká kuchyně ani nebyla. Máme pro vás tři skvělé podzimní recepty na omáčku s masem....
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit