Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Játrová omáčka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 16
Do 90 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1245 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 130 g
Tuky 54 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Játrová omáčka – možná trochu opomíjená, ale k pečenému hovězímu masu se skvěle hodí. A možná vám jednoduchá játrovka zachutná tolik, že jí budete jíst s knedlíkem samotnou. Recept na játrovou omáčku obsahuje jen pár ingrediencí, přičemž základem jsou játra, ať už vepřové, hovězí či telecí.

Suroviny

nebo telecí či hovězí
vývar hovězí 600 ml
nové koření 2 kuličky
pepř mletý 3 kuličky
sůl

Postup

1

100 g vepřových, telecích či hovězích jater naškrabejte najemno nožem nebo nasekejte v robotu. Vložte do rendlíku, zalijte 600 ml hovězího vývaru, přidejte 2 kuličky nového koření, 3 kuličky černého pepře a 1 hřebíček. Nesolte! Vařte asi hodinu.

2

Mezitím si připravte zlatavou jíšku ze 30 g másla a 30 g hladké mouky a 2–3 lžícemi omáčku zahustěte.

3

Podle potřeby osolte, případně přeceďte. Podávejte horké.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...