Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1245 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 130 g
Tuky 54 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Možná trochu opomíjená, ale k pečenému hovězímu masu se skvěle hodí. A možná vám zachutná tolik, že jí budete jíst s knedlíkem samotnou.

Suroviny

játra vepřová 100 g
nebo telecí či hovězí
vývar hovězí 600 ml
nové koření 2 kulička
pepř mletý 3 kulička
hřebíček 1 ks
máslo 30 g
mouka pšeničná hladká 30 g
sůl

1 100 g vepřových, telecích či hovězích jater naškrabejte najemno nožem nebo nasekejte v robotu. Vložte do rendlíku, zalijte 600 ml hovězího vývaru, přidejte 2 kuličky nového koření, 3 kuličky černého pepře a 1 hřebíček. Nesolte! Vařte asi hodinu.

2 Mezitím si připravte zlatavou jíšku ze 30 g másla a 30 g hladké mouky a 2–3 lžícemi omáčku zahustěte.

3 Podle potřeby osolte, případně přeceďte. Podávejte horké.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit