0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.8 / 5. Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1245 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 130 g
Tuky 54 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Možná trochu opomíjená, ale k pečenému hovězímu masu se skvěle hodí. A možná vám zachutná tolik, že jí budete jíst s knedlíkem samotnou.

Suroviny

játra vepřová 100 g
nebo telecí či hovězí
vývar hovězí 600 ml
nové koření 2 kulička
pepř mletý 3 kulička
hřebíček 1 ks
máslo 30 g
mouka pšeničná hladká 30 g
sůl

Postup

1

100 g vepřových, telecích či hovězích jater naškrabejte najemno nožem nebo nasekejte v robotu. Vložte do rendlíku, zalijte 600 ml hovězího vývaru, přidejte 2 kuličky nového koření, 3 kuličky černého pepře a 1 hřebíček. Nesolte! Vařte asi hodinu.

2

Mezitím si připravte zlatavou jíšku ze 30 g másla a 30 g hladké mouky a 2–3 lžícemi omáčku zahustěte.

3

Podle potřeby osolte, případně přeceďte. Podávejte horké.

Související články

Seriál o mase: Vepřová játra
  • ARCHIV / nepridavat nove

Seriál o mase: Vepřová játra

Játra jsou droby neboli vnitřnosti. Vepřová jsou na rozdíl od hovězích měkčí a jemnější. Nacházejí se v oblasti zhruba za přední nohou a váží kolem jednoho kilogramu. Jsou chutná a zdravá a mají široké využití v kuchyni. Za málo peněz z...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit