0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.8 / 5. Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1245 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 130 g
Tuky 54 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Možná trochu opomíjená, ale k pečenému hovězímu masu se skvěle hodí. A možná vám zachutná tolik, že jí budete jíst s knedlíkem samotnou.

Suroviny

nebo telecí či hovězí
vývar hovězí 600 ml
nové koření 2 kulička
pepř mletý 3 kulička
hřebíček 1 ks
máslo 30 g
mouka pšeničná hladká 30 g
sůl

Postup

1

100 g vepřových, telecích či hovězích jater naškrabejte najemno nožem nebo nasekejte v robotu. Vložte do rendlíku, zalijte 600 ml hovězího vývaru, přidejte 2 kuličky nového koření, 3 kuličky černého pepře a 1 hřebíček. Nesolte! Vařte asi hodinu.

2

Mezitím si připravte zlatavou jíšku ze 30 g másla a 30 g hladké mouky a 2–3 lžícemi omáčku zahustěte.

3

Podle potřeby osolte, případně přeceďte. Podávejte horké.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč