Krémová chlebová omáčka s cibulí

Krémová chlebová omáčka s cibulí

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3804 kcal
Bílkoviny 108 g
Cukr 558 g
Tuky 130 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Tenhle recept přesvědčí všechny nevěřící Tomáše, kteří pochybují o tom, že z obyčejného chleba může vzniknout lahodná krémová omáčka. Švih jí dodá šalotkové pyré, česnek a šlehačka.

Suroviny

mléko 1.2 l
plnotučné
máslo 50 g
šalotka 8 ks
oloupané, ponechaných vcelku
česnek 1 stroužek
oloupaný
bobkový list 2 ks
muškátový oříšek
strouhaný
strouhanka 350 g
asi 13 silných plátku bílého chleba (toustového) bez kůrky
smetana ke šlehání 150 ml
sůl
pepř
1. Mléko, máslo, šalotky, česnek, bobkový list a muškátový oříšek přiveďte k varu, pak snižte plamen na minimum a odkryté půl hodiny vařte.

2. Vyjměte bobkový list. Aromatizované mléko s česnekem nalijte do mixéru spolu s rozdrobeným chlebem, šlehačkou, solí a pepřem a vše rozmixujte dohladka. Omáčku vraťte do hrnce a za častého míchání vařte na nízkém plameni do zhoustnutí; trvá to tak pět minut. Chlebová omáčka chutná nejlépe druhý den, proto ji doporučujeme uložit do lednice a před podáváním zředit trochou mléka.


Obchod Apetit