Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krémová chlebová omáčka s cibulí

Krémová chlebová omáčka s cibulí

5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Snadné 8-10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3804 kcal
Bílkoviny 108 g
Sacharidy 558 g
Tuky 130 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tento recept přesvědčí všechny nevěřící Tomáše, kteří pochybují o tom, že z obyčejného chleba může vzniknout lahodná krémová omáčka. Švih jí dodá šalotkové pyré, česnek a šlehačka.

Suroviny

mléko 1,2 l
plnotučné
vcelku
česnek 1 stroužek
strouhanka 350 g
asi 13 silných plátku bílého chleba bez kůrky
sůl
pepř

Postup

1

Mléko, máslo, šalotky, česnek, bobkový list a muškátový oříšek přiveďte k varu, pak snižte plamen na minimum a odkryté půl hodiny vařte.

 

2

Vyjměte bobkový list. Aromatizované mléko s česnekem nalijte do mixéru spolu s rozdrobeným chlebem, šlehačkou, solí a pepřem a vše rozmixujte dohladka. Omáčku vraťte do hrnce a za častého míchání vařte na nízkém plameni do zhoustnutí; trvá to tak pět minut. Chlebová omáčka chutná nejlépe druhý den, proto ji doporučujeme uložit do lednice a před podáváním zředit trochou mléka.

Komentáře

03.09.2007 21:20
Recept se nachází v č.12/05, str.54