Co s houbami? Uvařte plný hrnec polévky

sdílet:
Letos rostou. A jak! Máme pro vás pět nápadů na houbové polévky, které voní českým lesem i vzdálenou exotikou.

Pro přípravu polévek platí stejné zásady jako pro přípravu jakýchkoli houbových jídel. Houby musejí být co nejčerstvější, popřípadě zmrazené. Nepoužívejte houby, které už nějakou dobu ležely v lednici, nejsou pevné, mají skvrny na kloboučcích, případně příjemně nevoní. Mohli byste si způsobit zdravotní problémy. Pokud houby nekupujete na tržišti, ale sami sbíráte v lese, dávejte do košíku jen ty, které dobře znáte. A co z čerstvých, lesem vonících hub uvařit? Ochutnejte naše polévky. Vybrali jsme pro vás českou klasiku, za kterou by vás pochválila i babička, a také dva neobvyklé exotické recepty z Malajsie a Thajska.

5× polévka s lesními houbami:


Připravila Jana Kopřivová

Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit