Houbová polévka se zakysanou smetanou

Houbová polévka se zakysanou smetanou

Hodnocení receptu
Průměr: 2.9 ()
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1769 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 65 g
Tuky 144 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sezona hub je spojená s babím létem, my si je ale s rodinou rádi připomínáme celoročně. Proto je nakládáme, sušíme nebo mrazíme, abychom si na slunečné dny začínajícího podzimu mohli kdykoli zavzpomínat. Třeba při chutné večeři, jejíž příprava je s pomocí mixéru Tefal Ultrablend Cook naprostou hračkou.

Související recepty

Suroviny

houby 500 g
máslo 100 g
vývar zeleninový 600 ml
zakysaná smetana 400 g
petrželka hrst
citron 1 ks
šťáva
tymián sušený 1 ČL
0.5 ČL
římský kmín mletý
sůl
dle chuti

1 Houby nakrájíme na kostky a společně s ostatními surovinami vložíme do vysokorychlostního mixéru Tefal Ultrablend Cook a zapneme na program polévka. Když je hotovo, podáváme s krajícem chleba nebo plátky jiného pečiva.

TEFAL ULTRABLEND COOK Lahodné krémové polévky, smoothie, pyré, omáčky, kompoty, mandlové mléko, ledová tříšť nebo mléčné koktejly. S tímhle geniálním vysokorychlostním mixérem je příprava všech vyjmenovaných pokrmů hračka – stačí zvolit jeden z osmi předvolených automatických programů a počkat, než vás stroj zavolá ke stolu. TIP REDAKCE: Skvěle poslouží také všem maminkám k přípravě dětských přesnídávek!

tefal.cz/vecerimespolecne

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit