Houbová polévka se zakysanou smetanou

Houbová polévka se zakysanou smetanou
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Houbová polévka se zakysanou smetanou

3.3 / 5. Počet hodnocení: 9
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1769 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 65 g
Tuky 144 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sezona hub je spojená s babím létem, my si je ale s rodinou rádi připomínáme celoročně. Proto je nakládáme, sušíme nebo mrazíme, abychom si na slunečné dny začínajícího podzimu mohli kdykoli zavzpomínat. Třeba při chutné večeři, jejíž příprava je s pomocí mixéru Tefal Ultrablend Cook naprostou hračkou.

Suroviny

houby 500 g
máslo 100 g
vývar zeleninový 600 ml
zakysaná smetana 400 g
petrželka hrst
citron 1 ks
šťáva
tymián sušený 1 ČL
0.5 ČL
římský kmín mletý
sůl
dle chuti

Postup

1

Houby nakrájíme na kostky a společně s ostatními surovinami vložíme do vysokorychlostního mixéru Tefal Ultrablend Cook a zapneme na program polévka. Když je hotovo, podáváme s krajícem chleba nebo plátky jiného pečiva.

mixér

TEFAL ULTRABLEND COOK Lahodné krémové polévky, smoothie, pyré, omáčky, kompoty, mandlové mléko, ledová tříšť nebo mléčné koktejly. S tímhle geniálním vysokorychlostním mixérem je příprava všech vyjmenovaných pokrmů hračka – stačí zvolit jeden z osmi předvolených automatických programů a počkat, než vás stroj zavolá ke stolu. TIP REDAKCE: Skvěle poslouží také všem maminkám k přípravě dětských přesnídávek!

tefal.cz/vecerimespolecne

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
  • Tipy redakce

Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...

Obchod Apetit