0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Co s jablky… recept na snadné jablkové pyré a 4 ovocné omáčky

jablecne pyre
ZDROJ: Rachel Laughman/Unsplash
sdílet:

Zkuste jablkové pyré a jeho čtyři proměny v omáčku – bude z toho láska minimálně na celou zimu. První dvě omáčky jsou skvělé k pečenému vepřovému nebo kuřeti. Všechny se pak k hodí jogurtu, zmrzlině, piškotu nebo müsli.

 

Síla jednoduchosti: jablkové pyré pro malé i velké

Oloupejte a vykrájejte 2 kg jablek. Přiveďte je v hrnci k varu spolu se šťávou ze 2 citronů a 400 ml vody. Pak oheň ztlumte a zvolna vařte, aby se jablka skoro rozpadala, asi 30 minut. Rozmačkejte šťouchadlem či rozmixujte tak, aby v pyré zůstaly sem tam kousky. Chcete-li, doslaďte přírodním cukrem. Nechte vychladnout. V chladničce vydrží 5 dní, v mrazáku 2 měsíce.

jablka a skořice

4 chutné obměny jablečné omáčky

BRUSINKY & POMERANČ
Množství jablek z receptu na pyré snižte na 1,5 kg, vynechte citron, vody dejte jen 125 ml. Přidejte 150–200 g brusinek, šťávu ze 3 pomerančů a 2 lžíce tmavého přírodního cukru.

HRUŠKY & ZÁZVOR
Polovinu jablek nahraďte hruškami a citronové šťávy přidejte jen 3 lžíce. Ochuťte 1,5 lžící oloupaného, najemno nastrouhaného čerstvého zázvoru.

KOŘENĚNÁ
Do jablečného pyré podle základního receptu vmíchejte půl lžičky mleté skořice, čtvrt lžičky mletého muškátového oříšku a 2 špetky mletého hřebíčku.

ŠVESTKY & VANILKA
Množství jablek z receptu na pyré snižte na 1,5 kg, citronové šťávy přidejte jen 3 lžíce, vody vlijte půl litru. Přidejte čtvrt kila vypeckovaných švestek, 2 lžíce tmavého přírodního cukru a 2–3 lžičky vanilkového extraktu.

Související články

Autor: Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč