Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nepečený jablečný dort
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 177
Do hodiny Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4045 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 698 g
Tuky 121 g
Vláknina 121 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snadný a rychlý dezert, který budou milovat hlavně děti. Nepečený jablkový dort s pudinkem a piškotami vás rázem vrátí do dětských let. Osvědčený recept na slavný retro dort je tu!

Suroviny

oloupaná a pokrájená na kostky
cukr 8 PL
vanilkový
dětské
k podávání

Postup

1

Jablka zalijte 200 ml vody, oslaďte, přidejte hřebíčky a citronovou šťávu a přiveďte k varu.

2

Vařte pět minut, vyjměte hřebíček, pak hmotu párkrát projeďte šťouchadlem na brambory tak, aby některá jablka byla rozdrcená a některá ještě pevná.

3

Pudink rozmíchejte v 400 ml studené vody a vlijte do jablečné směsi.

4

Přiveďte k varu a za stálého míchání vařte dvě minuty.

5

Dortovou formu vypláchněte studenou vodou, vyložte vrstvou piškotů, zalijte třetinou jablečné směsi a stejným způsobem vytvořte další vrstvy.

6

Nechte vychladnout a ztuhnout v lednici.

7

Opatrně vyklopte a podávejte s čerstvě ušlehanou smetanou.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Komentáře

27.08.2015 13:38

Cukr (dala jsem 5 lžic) jsem rozpustila na kousku másla a nechala ho mírně zkaramelizovat, pak jsem vsypala jablka, rychle promíchala a dál postupovala podle receptu. Přidala jsem do receptu skořici a pudink jsem rozmíchala ve 200 ml vody a 200 ml ananasového džusu - lze asi použít jakýkoli džus, tento jsem měla zrovna doma.

Je to moc dobré, nejtěžší část tohoto receptu je najít a vylovit hřebíček. Doporučuju mělčí, širší hrnec. Tam se to hledá líp :-)

Apetit magazín