Snadný a rychlý dezert, který budou milovat hlavně děti. Nepečený jablkový dort s pudinkem a piškotami vás rázem vrátí do dětských let. Osvědčený recept na slavný retro dort je tu!
Suroviny
Postup
Jablka zalijte 200 ml vody, oslaďte, přidejte hřebíčky a citronovou šťávu a přiveďte k varu.
Vařte pět minut, vyjměte hřebíček, pak hmotu párkrát projeďte šťouchadlem na brambory tak, aby některá jablka byla rozdrcená a některá ještě pevná.
Pudink rozmíchejte v 400 ml studené vody a vlijte do jablečné směsi.
Přiveďte k varu a za stálého míchání vařte dvě minuty.
Dortovou formu vypláchněte studenou vodou, vyložte vrstvou piškotů, zalijte třetinou jablečné směsi a stejným způsobem vytvořte další vrstvy.
Nechte vychladnout a ztuhnout v lednici.
Opatrně vyklopte a podávejte s čerstvě ušlehanou smetanou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Oběd s jablky(5 receptů )
- Nechte troubu odpočinout! Připravte si osvěžující nepečené dezerty s ovocem ze zahrady(21 receptů )
- 45x rychlý dezert, který připravíte i na chatě nebo na chalupě(45 receptů )
Komentáře
Cukr (dala jsem 5 lžic) jsem rozpustila na kousku másla a nechala ho mírně zkaramelizovat, pak jsem vsypala jablka, rychle promíchala a dál postupovala podle receptu. Přidala jsem do receptu skořici a pudink jsem rozmíchala ve 200 ml vody a 200 ml ananasového džusu - lze asi použít jakýkoli džus, tento jsem měla zrovna doma.
Je to moc dobré, nejtěžší část tohoto receptu je najít a vylovit hřebíček. Doporučuju mělčí, širší hrnec. Tam se to hledá líp :-)