0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nepečený jablečný dort
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4 / 5. Počet hodnocení: 166
Více než hodinu Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4045 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 698 g
Tuky 121 g
Vláknina 121 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snadný a rychlý dezert, který budou milovat hlavně děti. Vždyť je to vlastně pudink!

Suroviny

jablko 1 kg
oloupaná a pokrájená
cukr 8 PL
hřebíček 3 ks
pudinkový prášek 2 bal
v prášku
piškoty 1 bal
dětské
citronová štáva 2 ČL
smetana ke šlehání 200 ml
k podávání

Postup

1

Jablka zalijte 200 ml vody, oslaďte, přidejte hřebíčky a citronovou šťávu a přiveďte k varu.

2

Vařte pět minut, vyjměte hřebíček, pak hmotu párkrát projeďte šťouchadlem na brambory tak, aby některá jablka byla rozdrcená a některá ještě pevná.

3

Pudink rozmíchejte v 400 ml studené vody a vlijte do jablečné směsi.

4

Přiveďte k varu a za stálého míchání vařte dvě minuty.

5

Dortovou formu vypláchněte studenou vodou, vyložte vrstvou piškotů, zalijte třetinou jablečné směsi a stejným způsobem vytvořte další vrstvy.

6

Nechte vychladnout a ztuhnout v lednici.

7

Opatrně vyklopte a podávejte s čerstvě ušlehanou smetanou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Komentáře

Anonym

Cukr (dala jsem 5 lžic) jsem rozpustila na kousku másla a nechala ho mírně zkaramelizovat, pak jsem vsypala jablka, rychle promíchala a dál postupovala podle receptu. Přidala jsem do receptu skořici a pudink jsem rozmíchala ve 200 ml vody a 200 ml ananasového džusu - lze asi použít jakýkoli džus, tento jsem měla zrovna doma.

Je to moc dobré, nejtěžší část tohoto receptu je najít a vylovit hřebíček. Doporučuju mělčí, širší hrnec. Tam se to hledá líp :-)

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč