0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dárek na poslední chvíli: domácí želé bonbony

domácí želé bonbony
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Barevná dobrota pro děti i dospělé Želé bonbonky z kuchařky Láskominy Denisy Bartošové prostě musíte vyzkoušet. Sama Denisa je tak dlouho ladila, až se dopracovala k naprosté dokonalosti. 

POTŘEBUJETE

  • 200 ml ovocného sirupu
  • 100 ml vody
  • 5 g agaru
  • cukr na obalení bonbonků
  • plastová svačinová krabička o rozměrech 22 x 14 cm jako forma
     
  1. Sirup smíchejte s vodou, přisypte agar a promíchejte. Směs přiveďte k varu, nechte chvilku probublat a nalijte do formy – já jsem použila plastovou krabičku na svačinu, protože její stěny jsou z měkkého plastu a želé se tak dá krásně uvolnit. 
  2. Směs nechte chvilku chladnout v kuchyni a pak uložte do lednice. Do hodiny je želé tuhé a roztažením stěn krabičky ho krásně uvolníte. Vyklopte na pečicí papír a nakrájejte na kostičky. Můžete použít i malé formičky, bude to hezčí, ale zůstane vám hodně zbytků. Hotové bonbony obalte v cukru a nechte na vzduchu asi 2 hodiny proschnout.
     

NĚCO NAVÍC

Využijte své domácí ovocné sirupy, nebo kupte v prodejnách se zdravou výživou ty opravdu kvalitní. Agar je želírovací přípravek rostlinného původu vyrobený z mořských řas.

JAK ZABALIT

Na dno plastové krabičky nebo celofánového sáčku vložte pruh vzorovaného papíru – u krabičky kolem celého obvodu, u sáčku vystřihněte obdélníček podle rozměrů dna, můžete použít ten ze stránek www.mojelaskominy.cz. Pokud balíte do sáčku, vystřihněte ještě jeden obdélníček odpovídající jeho šířce, v polovině ho přehněte a sešívačkou připevněte k horní založené hraně sáčku. Sáček také můžete stáhnout stužkou.

výroba bonbónů

Související články

Autor: Redakce Apetit

Comments

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit