0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dejte si domácí hranolky bez smažení

hranolky s kečupem
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Hranolky se dají připravit i jinak než smažením. Zdravěji a bez ohromného množství tuku. 

Brambory oškrábejte, nakrájejte a povařte, ale nedovařte. Mezitím zahřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C a na plechu rozpalte 2 lžíce rostlinného oleje. Pak hranolky smočte v oleji a pečte 30–40 minut.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...