Domácí hranolky bez smažení – dokonalý doplněk nejen k hovězímu steaku na pepři ve stylu francouzského bistra. Hranolky pečené v troubě jsou na přípravu opravdu rychlé a nepochybně i o kus zdravější.
Suroviny
Postup
1
Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů.
2
Brambory oloupejte a nakrájejte na silné hranolky.
3
Opláchněte je a osušte kuchyňským papírem.
4
Promíchejte je s olejem a rozložte v jedné vrstvě na dva velké nepřilnavé plechy; ty můžete ještě vyložit pečicím papírem.
5
Hranolky rozložte v dostatečné vzdálenosti od sebe – pokud je příliš namačkáte k sobě, spíš se podusí, než propečou.
6
Pečte dozlatova, trvá to půl hodiny až 40 minut; občas obraťte. Na závěr osolte.