Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hranolky pečené v troubě
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 110
Do 50 minut Velmi snadné 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1155 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 190 g
Tuky 30 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Domácí hranolky bez smažení – dokonalý doplněk nejen k hovězímu steaku na pepři ve stylu francouzského bistra. Hranolky pečené v troubě jsou na přípravu opravdu rychlé a nepochybně i o kus zdravější než ty smažené v oleji.

Suroviny

rostlinný olej 2 PL
sůl
na dochucení

Postup

1

Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů.

2

Brambory oloupejte a nakrájejte na silné hranolky.

3

Opláchněte je a osušte kuchyňským papírem.

4

Promíchejte je s olejem a rozložte v jedné vrstvě na dva velké nepřilnavé plechy; ty můžete ještě vyložit pečicím papírem.

5

Hranolky rozložte v dostatečné vzdálenosti od sebe – pokud je příliš namačkáte k sobě, spíš se podusí, než propečou.

6

Pečte dozlatova, trvá to půl hodiny až 40 minut; občas obraťte. Na závěr osolte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...