0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hranolky pečené v troubě

Hranolky pečené v troubě
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Hranolky pečené v troubě

4.5/5 Počet hodnocení: 85
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1155 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 190 g
Tuky 30 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Domácí hranolky bez smažení – dokonalý doplněk nejen k hovězímu steaku na pepři ve stylu francouzského bistra. Hranolky pečené v troubě jsou na přípravu opravdu rychlé a nepochybně i o kus zdravější. 

Suroviny

rostlinný olej 2 PL
sůl
na dochucení

Postup

1

Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů.

2

Brambory oloupejte a nakrájejte na silné hranolky.

3

Opláchněte je a osušte kuchyňským papírem.

4

Promíchejte je s olejem a rozložte v jedné vrstvě na dva velké nepřilnavé plechy; ty můžete ještě vyložit pečicím papírem.

5

Hranolky rozložte v dostatečné vzdálenosti od sebe – pokud je příliš namačkáte k sobě, spíš se podusí, než propečou.

6

Pečte dozlatova, trvá to půl hodiny až 40 minut; občas obraťte. Na závěr osolte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč