0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sladkobramborové hranolky s pikantním dipem

Sladkobramborové hranolky s pikantním dipem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sladkobramborové hranolky s pikantním dipem

5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1112 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 72 g
Tuky 85 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dužina sladkých brambor zůstává při smažení pevná, ale zároveň vláčná. Chuť skvěle odpíchne ostřejší dip.

Suroviny

Na dip
majonéza ½ hrnku
kari koření 2 ČL
zázvor (čerstvý) 1 ČL
mletý
mletá
chilli sušené ½ ČL
paprika mletá sladká ½ ČL
sůl ¼ ČL
Na hranolky
brambory 3 ks
sladké, středně velké, celkem asi 0,75 kg
olej
na smažení
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

V misce promíchejte majonézu a smetanu na dip, vmíchejte koření a aspoň hodinu nechte v chladu.

2

Těžkým ostrým nožem nakrájejte brambory na klínky nebo hranolky. Pečlivě je osušte kuchyňským papírem, aby při smažení neprskaly.

3

V hlubší pánvi rozehřejte vyšší vrstvu oleje; teplotu vyzkoušejte tak, že do něj vhodíte kousek pečiva – pokud se olej začne ihned škvířit, je správně rozehřátý.

4

Vsypte po částech hranolky a smažte je asi čtyři minuty, až získají oranžovozlatou barvu. Vyjímejte je děrovanou naběračkou a přebytečný tuk nechte odsát na vrstvě kuchyňského papíru. Smažit hranolky můžete i ve fritovacím koši či ve fritéze.

5

Hotové hranolky udržujte teplé v mírně předehřáté troubě, před podáváním je poprašte solí a pepřem. Dip k namáčení podávejte v misce.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/3

Komentáře

Anonym

Sladke brambory znam z Anglie a musim rict, ze jsou vyborne a hlavne zdrave. Ale bohuzel se mi je v Cechach nepodarilo nikde sehnat. Vi nekdo, kde se daji koupit?

Anonym

Dají se koupit ve všech větších supermarketech, co vím, tak je mají na Tescu, na Kauflandě...

Anonym

Ja jsem z vychodnich Cech a ve vetsich supermarket v Hradci Kralove jsem je nesehnala. Budu si muset zase nejake propasovat z Anglie :-) Kazdopadne diky.

Anonym

Recept se nachází v č.3/07, str.81

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč