Dužina sladkých brambor zůstává při smažení pevná, ale zároveň vláčná. Chuť skvěle odpíchne ostřejší dip.
Suroviny
Postup
V misce promíchejte majonézu a smetanu na dip, vmíchejte koření a aspoň hodinu nechte v chladu.
Těžkým ostrým nožem nakrájejte brambory na klínky nebo hranolky. Pečlivě je osušte kuchyňským papírem, aby při smažení neprskaly.
V hlubší pánvi rozehřejte vyšší vrstvu oleje; teplotu vyzkoušejte tak, že do něj vhodíte kousek pečiva – pokud se olej začne ihned škvířit, je správně rozehřátý.
Vsypte po částech hranolky a smažte je asi čtyři minuty, až získají oranžovozlatou barvu. Vyjímejte je děrovanou naběračkou a přebytečný tuk nechte odsát na vrstvě kuchyňského papíru. Smažit hranolky můžete i ve fritovacím koši či ve fritéze.
Hotové hranolky udržujte teplé v mírně předehřáté troubě, před podáváním je poprašte solí a pepřem. Dip k namáčení podávejte v misce.
Komentáře
Anonym
05.09.2007 08:42
Kde sezenu sladke brambory?
Anonym
05.09.2007 20:46
Klara
Anonym
06.09.2007 09:23
Pap
Anonym
14.09.2007 08:58
Apetit 3/07