Dužina sladkých brambor zůstává při smažení pevná, ale zároveň vláčná. Chuť skvěle odpíchne ostřejší dip. Batátové hranolky můžete s přehledem servírovat jako přílohu k masu, ovšem ještě lépe jako křupavý snack s dipem na párty, oslavy nebo malé pohoštění ke sledování televize.
Suroviny
Postup
V misce promíchejte majonézu a smetanu na dip, vmíchejte koření a aspoň hodinu nechte v chladu.
Těžkým ostrým nožem nakrájejte brambory na klínky nebo hranolky. Pečlivě je osušte kuchyňským papírem, aby při smažení neprskaly.
V hlubší pánvi rozehřejte vyšší vrstvu oleje; teplotu vyzkoušejte tak, že do něj vhodíte kousek pečiva – pokud se olej začne ihned škvířit, je správně rozehřátý.
Vsypte po částech hranolky a smažte je asi čtyři minuty, až získají oranžovozlatou barvu. Vyjímejte je děrovanou naběračkou a přebytečný tuk nechte odsát na vrstvě kuchyňského papíru. Smažit hranolky můžete i ve fritovacím koši či ve fritéze.
Hotové hranolky udržujte teplé v mírně předehřáté troubě, před podáváním je poprašte solí a pepřem. Dip k namáčení podávejte v misce.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Originální zeleninové přílohy, které nahradí bramborovou kaši: Více než 40 nových receptů pro zimní vaření(40 receptů )
- Batáty jako skvělá příloha: Snadné způsoby, jak lahodně naložit se sladkými brambory(11 receptů )
- 30x studené omáčky a dipy: To pravé k masu i zelenině (nejen) z grilu(31 receptů )
Komentáře