0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tataráček & hranolky

Tataráček & hranolky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Tataráček & hranolky

3.4 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2064 kcal
Bílkoviny 209 g
Sacharidy 117 g
Tuky 83 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Steak tartare neboli hovězí tatarák nemusí být jen hospodské jídlo servírované s topinkami. Tahle francouzská klasika se nejčastěji podává v elegantní verzi právě s hranolky! A můžete ho servírovat jako předkrm i jako hlavní chod!

Suroviny

svíčková 600 g
cibule červená ½ ks
lze nahradit 1-2 ks šalotky
okurky nakládané 120 g
malých
ančovičky (konzerva) 2
filátka
petrželka hrst
lístky
žloutek 1 ks
hořčice dijonská 1 ČL
paprika mletá sladká 1 ČL
jeden střik
kečup 1 PL
dobrého
kapary 30 g
tabasco
sůl
dle chuti
NA HRANOLKY
brambory 500 g
(varný typ B, C)
rostlinný olej
na smažení
sůl
dle chuti
NA DOKONČENÍ
salát
frisée (viz Něco navíc)

1 Na hranolky brambory oloupejte, nakrájejte na tenké hranolky a vložte do studené vody, aby se zbavily škrobu.

2 Maso, cibuli, okurky, ančovičky a petržel nakrájejte nadrobno a dejte do mísy. Přidejte všechny zbylé ingredience a promíchejte. Uložte do lednice.

3 Brambory slijte, pečlivě na papírové utěrce osušte a postupně po dávkách smažte ve vroucím oleji dozlatova (ideální teplota je 170–180°C). Nechte okapat na papírové utěrce a posolte.

4 Tatarák ještě jednou promíchejte a případně dosolte či dochuťte tabascem. Potom pomocí formičky tvořte na talířích úhledná kolečka a tataráček podávejte s hranolky a malým salátkem.

NĚCO NAVÍC
Salátek je dobré vždy promíchat s olejem a solí nebo rovnou se zálivkou. Absolutní klasikou je vinaigrette z 1 lžičky dijonské hořčice, 3 lžic olivového oleje a 1 lžíce bílého nebo červeného vinného octa nebo šťávy z 1/2 citronu, špetky soli a špetky cukru. Stačí všechno jen prošlehat nebo protřepat.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/10

Apetit magazín

5 večeří, které vás nepošlou hned do postele
  • Jak na to

5 večeří, které vás nepošlou hned do postele

Po vánočním hodování míváme chuť na lehčí ale výživná jídla, v nichž nechybí dávka bílkovin. Ať už si dáte Asií inspirovanou polévku, dýňovou frittatu nebo krůtí karbanátky, po všem se budete cítit sytě, přitom lehce a fit! ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč