Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dezert na víkend: sladce smetanově

panna cotta s passion fruit
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Kalorie nepočítejte, tady jde o chuť. Cokoli se smetanou a cukrem dodá dezertům magickou vlastnost uspokojit vaše touhy po sladkém a příjemně vás ukolébat do naprosté blaženosti. Jedna porce následujících dezertů vám jistě stačit nebude.

 

Zapečené hrušky a ostružiny ve smetanovém krému jsou jasnou ukázkou toho, že v jednoduchosti je krása. Takhle zapéct můžete i jablka s ořechy.

Smetanové kremrole jsou základním kouskem všech cukrářek. Snadno je zvládnete i doma. Těsto z našeho receptu je díky smetaně krásně vláčné.

Kořeněný crème brûlée k nám přicestoval z Francie. V našem receptu jsme ke smetaně přidali ještě kondenzované mléko, rum a zimní koření. Dohromady krásně souznějí.

Hruškovosmetanový koláč upečete velmi snadno. Pomůže vám s tím také redaktorka Darina, která ve videoreceptu prozradí své osvědčené koláčové triky.

Panna cotta ochucená dvojí čokoládou, to je prostě esence smetanovosti. Přestože tento dezert vypadá noblesně a složitě, připravíte ho za chvíli. Jen pak musíte několik hodin čekat, než vychladne a ztuhne. Ovšem ta chuť za trochu mučení stojí!

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín