Kalorie nepočítejte, tady jde o chuť. Cokoli se smetanou a cukrem dodá dezertům magickou vlastnost uspokojit vaše touhy po sladkém a příjemně vás ukolébat do naprosté blaženosti. Jedna porce následujících dezertů vám jistě stačit nebude.
Zapečené hrušky a ostružiny ve smetanovém krému jsou jasnou ukázkou toho, že v jednoduchosti je krása. Takhle zapéct můžete i jablka s ořechy.
Smetanové kremrole jsou základním kouskem všech cukrářek. Snadno je zvládnete i doma. Těsto z našeho receptu je díky smetaně krásně vláčné.
Kořeněný crème brûlée k nám přicestoval z Francie. V našem receptu jsme ke smetaně přidali ještě kondenzované mléko, rum a zimní koření. Dohromady krásně souznějí.
Hruškovosmetanový koláč upečete velmi snadno. Pomůže vám s tím také redaktorka Darina, která ve videoreceptu prozradí své osvědčené koláčové triky.
Panna cotta ochucená dvojí čokoládou, to je prostě esence smetanovosti. Přestože tento dezert vypadá noblesně a složitě, připravíte ho za chvíli. Jen pak musíte několik hodin čekat, než vychladne a ztuhne. Ovšem ta chuť za trochu mučení stojí!