0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dezert na víkend: sladce smetanově

panna cotta s passion fruit
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Kalorie nepočítejte, tady jde o chuť. Cokoli se smetanou a cukrem dodá dezertům magickou vlastnost uspokojit vaše touhy po sladkém a příjemně vás ukolébat do naprosté blaženosti. Jedna porce následujících dezertů vám jistě stačit nebude.

 

Zapečené hrušky a ostružiny ve smetanovém krému jsou jasnou ukázkou toho, že v jednoduchosti je krása. Takhle zapéct můžete i jablka s ořechy.

Smetanové kremrole jsou základním kouskem všech cukrářek. Snadno je zvládnete i doma. Těsto z našeho receptu je díky smetaně krásně vláčné.

Kořeněný crème brûlée k nám přicestoval z Francie. V našem receptu jsme ke smetaně přidali ještě kondenzované mléko, rum a zimní koření. Dohromady krásně souznějí.

Hruškovosmetanový koláč upečete velmi snadno. Pomůže vám s tím také redaktorka Darina, která ve videoreceptu prozradí své osvědčené koláčové triky.

Panna cotta ochucená dvojí čokoládou, to je prostě esence smetanovosti. Přestože tento dezert vypadá noblesně a složitě, připravíte ho za chvíli. Jen pak musíte několik hodin čekat, než vychladne a ztuhne. Ovšem ta chuť za trochu mučení stojí!

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč