0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vanilková panna cotta s malinovou omáčkou

Vanilková panna cotta s malinovou omáčkou
ZDROJ: Unsplash
sdílet:

Vanilková panna cotta s malinovou omáčkou

4 / 5. Počet hodnocení: 221
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2027 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 96 g
Tuky 169 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nadpozemsky jemná panna cotta je zážitek sama o sobě. Malinová omáčka ji dotahuje do pověstného sedmého nebe!

Suroviny

želatina 2 ČL
prášek
smetana ke šlehání 500 ml
moučkový cukr 40 g
vanilkový lusk 0.5 ks
vyškrábnutý
rostlinný olej
na vymazání
Na omáčku
maliny 200 g
cukr
podle chuti

Postup

1

Do mističky dejte 2 lžíce vody a vsypte želatinu. Nechte pět minut stát, aby želatina vodu absorbovala. Čtyři (plastové) formičky, skleničky nebo hrnečky o objemu 125 ml velmi jemně vymažte olejem. Smetanu vlijte do rendlíku spolu s cukrem a vanilkou a zahřívejte na středním plameni. Za občasného promíchání nechte přijít k varu. Přidejte želatinu a minutu až dvě povařte, aby se želatina rozpustila.

2

Směs přeceďte a vlijte do vymazaných formiček. Dejte na 4–6 hodin chladit, aby se zpevnily. Pět minut před podáváním vyndejte z lednice a vyklopte. Maliny svařte (nebo jen rozmačkejte) s cukrem, vychlaďte a podávejte k panna cottě.

NĚCO NAVÍC
Pokud chcete panna cotty připravit dvojnásobné množství najednou, nedávejte želatiny dvojnásobné množství, ale jen jedenapůlnásobek (tj. 3 lžičky).

Související články

Jak připravit dezert jménem panna cotta?
  • Jak na to

Jak připravit dezert jménem panna cotta?

Panna cotta neboli svařená smetana je prostě božská a osvěžující záležitost. Příprava podle základního receptu je jednoduchá, jediný problém je vydržet, než zatuhne!   ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Komentáře

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit