Nadpozemsky jemná panna cotta je zážitek sama o sobě a přitom recept je tak jednoduchý. Malinová omáčka ji dotahuje do pověstného sedmého nebe! Tradiční italský dezert do skleničky krásně vypadá, famózně chutná a navíc je bez lepku!
Suroviny
Postup
Do mističky dejte 2 lžíce vody a vsypte želatinu. Nechte pět minut stát, aby želatina vodu absorbovala. Čtyři (plastové) formičky, skleničky nebo hrnečky o objemu 125 ml velmi jemně vymažte olejem.
Smetanu vlijte do rendlíku spolu s cukrem a vanilkou a zahřívejte na středním plameni. Za občasného promíchání nechte přijít k varu. Přidejte želatinu a minutu až dvě povařte, aby se želatina rozpustila.
Směs přeceďte a vlijte do vymazaných formiček. Dejte na 4–6 hodin chladit, aby se zpevnily. Pět minut před podáváním vyndejte z lednice a vyklopte.
Maliny svařte (nebo jen rozmačkejte) s cukrem, vychlaďte a podávejte k panna cottě.
NĚCO NAVÍC
Pokud chcete panna cotty připravit dvojnásobné množství najednou, nedávejte želatiny dvojnásobné množství, ale jen jedenapůlnásobek (tj. 3 lžičky).
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Ovocné přelivy, které pozvednou každé knedlíčky, dezert, kaši i pudink. Připravte si žahour nebo malinovou omáčku(27 receptů )
- 40+ nejlepších ověřených receptů na krémové dezerty(43 receptů )
- 25 rychlých dezertů k MDŽ: Oslňte ženy bleskovou sladkostí do 15 minut(25 receptů )
- Tipy na snadné dezerty do 20 minut(22 receptů )
Komentáře
Výborné!