Nadpozemsky jemná panna cotta je zážitek sama o sobě. Malinová omáčka ji dotahuje do pověstného sedmého nebe!
Suroviny
Postup
Do mističky dejte 2 lžíce vody a vsypte želatinu. Nechte pět minut stát, aby želatina vodu absorbovala. Čtyři (plastové) formičky, skleničky nebo hrnečky o objemu 125 ml velmi jemně vymažte olejem. Smetanu vlijte do rendlíku spolu s cukrem a vanilkou a zahřívejte na středním plameni. Za občasného promíchání nechte přijít k varu. Přidejte želatinu a minutu až dvě povařte, aby se želatina rozpustila.
Směs přeceďte a vlijte do vymazaných formiček. Dejte na 4–6 hodin chladit, aby se zpevnily. Pět minut před podáváním vyndejte z lednice a vyklopte. Maliny svařte (nebo jen rozmačkejte) s cukrem, vychlaďte a podávejte k panna cottě.
NĚCO NAVÍC
Pokud chcete panna cotty připravit dvojnásobné množství najednou, nedávejte želatiny dvojnásobné množství, ale jen jedenapůlnásobek (tj. 3 lžičky).
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 40+ nejlepších ověřených receptů na krémové dezerty(43 receptů)
- 25 rychlých dezertů k MDŽ: Oslňte ženy bleskovou sladkostí do 15 minut(25 receptů)
- Tipy na snadné dezerty do 20 minut(22 receptů)
Komentáře
Aneta Štádlerová
22.02.2015 15:55
Výborné!
Výborné!