Tahle senzační panna cotta je lehká jako pírko růžového plameňáka, chutná jako letní jahody se smetanou a voní jako záhon plný růží.
Suroviny
Postup
Jahody rozmixujte dohladka a přeceďte, abyste je zbavili semínek. Jahodové pyré a cukr dejte do menšího kastrolu a na středním plameni přiveďte k varu. Povařte deset až dvanáct minut, až se objem zredukuje na polovinu.
Do misky nalijte 60 ml vody, přidejte želatinu a dejte na pět minut stranou.
Jahodovou směs sejměte z plotny a pomalu k ní přilijte smetanu a rozpuštěnou želatinu. Směs vraťte na plotnu a za občasného míchání povařte asi 2 minuty.
Šest formiček ve tvaru srdíčka o obsahu 125 ml vymažte máslem. Nalijte do nich jahodovou směs a dejte na 4–6 hodin chladit.
Čokoládu rozpusťte se smetanou ve vodní lázni a nechte vychladnout. Srdíčka vyklopte z formiček a podávejte přelité čokoládovou polevou.