0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5 / 5. Počet hodnocení: 15
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3058 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 312 g
Tuky 177 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle senzační panna cotta je lehká jako pírko růžového plameňáka, chutná jako letní jahody se smetanou a voní jako záhon plný růží.

Suroviny

jahody 500 g
čerstvé nebo rozmražené
moučkový cukr 225 g
prosátý
želatina 2 PL
prášková
smetana ke šlehání 250 ml
smetana ke šlehání 170 ml
navíc
mléčná čokoláda 100 g
nasekaná
máslo
rozpuštěné, na vymazání

Postup

1

Jahody rozmixujte dohladka a přeceďte, abyste je zbavili semínek. Jahodové pyré a cukr dejte do menšího kastrolu a na středním plameni přiveďte k varu. Povařte deset až dvanáct minut, až se objem zredukuje na polovinu.

2

Do misky nalijte 60 ml vody, přidejte želatinu a dejte na pět minut stranou.

3

Jahodovou směs sejměte z plotny a pomalu k ní přilijte smetanu a rozpuštěnou želatinu. Směs vraťte na plotnu a za občasného míchání povařte asi 2 minuty.

4

Šest formiček ve tvaru srdíčka o obsahu 125 ml vymažte máslem. Nalijte do nich jahodovou směs a dejte na 4–6 hodin chladit.

 
5

Čokoládu rozpusťte se smetanou ve vodní lázni a nechte vychladnout. Srdíčka vyklopte z formiček a podávejte přelité čokoládovou polevou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit