Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jogurtová panna cotta s růžovým sirupem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 24
Do 20 minut Snadné Pro 8-10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4105 kcal
Bílkoviny 443 g
Sacharidy 177 g
Tuky 174 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Řecký jogurt, růžový sirup, vanilka a smetana. Zkuste snadný dezert s báječnou chutí.

Související recepty

Suroviny

želatina 3 plátky
podélně rozříznutý
cukrový sirup
růžový na pokapání

Postup

1

Plátky želatiny dejte na pět minut do studené vody, pak je vyndejte a vyždímejte.

2

Smetanu na vaření, cukr a vanilkový lusk pomalu zahřívejte v rendlíku. Až se cukr rozpustí, přidejte plátky želatiny a řádně míchejte do rozpuštění; pak nechte zchladnout. Vyndejte vanilkový lusk, ušlehejte smetanu ke šlehání a přimíchejte ji spolu s jogurtem k vanilkovému základu.

3

Rozdělte do osmi až deseti skleniček a přikryté dejte na tři hodiny do chladničky. Pokapejte růžovým sirupem smíchaným s trochou vody.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín