0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jogurtová panna cotta s růžovým sirupem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 13
Do 20 minut Snadné Pro 8-10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4105 kcal
Bílkoviny 443 g
Sacharidy 177 g
Tuky 174 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Řecký jogurt, růžový sirup, vanilka a smetana. Zkuste snadný dezert s báječnou chutí.

Suroviny

želatina 3 plátky
krupicový cukr 110 g
vanilkový lusk 1 ks
podélně rozříznutý
cukrový sirup
růžový na pokapání

1 Plátky želatiny dejte na pět minut do studené vody, pak je vyndejte a vyždímejte.

2 Smetanu na vaření, cukr a vanilkový lusk pomalu zahřívejte v rendlíku. Až se cukr rozpustí, přidejte plátky želatiny a řádně míchejte do rozpuštění; pak nechte zchladnout. Vyndejte vanilkový lusk, ušlehejte smetanu ke šlehání a přimíchejte ji spolu s jogurtem k vanilkovému základu.

3 Rozdělte do osmi až deseti skleniček a přikryté dejte na tři hodiny do chladničky. Pokapejte růžovým sirupem smíchaným s trochou vody.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč