Řecký jogurt, růžový sirup, vanilka a smetana. Zkuste snadný dezert s báječnou chutí.
Suroviny
želatina
3
plátky
smetana na vaření
290
ml
krupicový cukr
110
g
vanilkový lusk
1
ks
podélně rozříznutý
smetana ke šlehání
400
ml
jogurt řeckého typu
300
g
cukrový sirup
růžový na pokapání
Postup
1
Plátky želatiny dejte na pět minut do studené vody, pak je vyndejte a vyždímejte.
2
Smetanu na vaření, cukr a vanilkový lusk pomalu zahřívejte v rendlíku. Až se cukr rozpustí, přidejte plátky želatiny a řádně míchejte do rozpuštění; pak nechte zchladnout. Vyndejte vanilkový lusk, ušlehejte smetanu ke šlehání a přimíchejte ji spolu s jogurtem k vanilkovému základu.
3
Rozdělte do osmi až deseti skleniček a přikryté dejte na tři hodiny do chladničky. Pokapejte růžovým sirupem smíchaným s trochou vody.