Jablečná klasika

sdílet:
Letní jablka se díky své kyselkavé chuti skvěle hodí do dezertů. Tady je pět světově proslulých jablečných dezertů a know-how od profíků, díky kterému budete mít štrúdl, hraběnčiny řezy, žemlovku, apple pie či tarte tatin tak dobré, že jste lepší nejedli!

Vybrali jsme pro vás klasické jablečné dezerty, které pro vás tentokrát upekli nejlepší cukráři a cukrářky. Poradí vám, jak na to, aby se vám povedlo domácí lístkové těsto, jak dát obyčejné žemlovce šmrnc i jak upéct klasický jablečný koláč, aby pěkně křupal a zároveň měl šťavnatou náplň. Iveta Fabešová prozradí, jak na francouzský obrácený koláč se zkaramelizovanými jablky tarte tatin a naše báječná foodstylistka Milena Volfová vás naučí hraběnčiny řezy s luxusní vrstvou bílkového sněhu. Všechny recepty najdete v srpnovém Apetitu. Vychutnejte si dezerty už nyní v galerii pod článkem.

Fotogalerie: Jablečná klasika

Více
Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit