Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Suroviny

mouka pšeničná hladká 250 g
máslo 200 g
jablka 8 ks
cukr 120 g
voda 3 PL
skořice 1 PL

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Nízkou dortovou formu vymažte a vysypte.

2. Z mouky, másla a vody zpracujte těsto a uložte ho do lednice aspoň na 30 minut. Těsto rozválejte a vyplňte ním formu, lehce posypte cukrem. Jablka dle libosti oloupejte a nakrájejte na plátky, vtlačte je do těsta, posypte cukrem a skořicí, můžete přidat i rozinky. Na vrch poklaďte tenké plátky másla. Pečte asi 40 minut, až bude těsto upečené a jablíčka zlatavé. Nechte krátce zchladnout ve formě.

Jako variantu můžete použít hrušky nebo švestky

Autor: mo-nika

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit