Skvělá příloha i lehké jídlo v čínském stylu. Podávejte nejlépe jako součást občerstvení dim sum.
Suroviny
slunečnicový olej
1
PL
kešú
100
g
nesolené
brokolice
2
hlavy
na růžičky
ústřicová omáčka
3
PL
1 Rozpalte ve woku trochu oleje a opražte oříšky tak, aby začaly zlátnout. Vysypte je do misky. Do pánve nalijte zbytek oleje a dvě až tři minuty opékejte brokolici – měla by získat jasně zelenou barvu, ale zůstat poměrně tuhá.
2 Do pánve vlijte trochu vody, přikryjte pokličkou a nechte všechno asi čtyři minuty dusit. Když pak zapíchnete nůž do stonku brokolice, neměl by klást velký odpor. Brokolici odhrňte ke straně pánve a do volného místa nalijte ústřicovou omáčku. Až se začne vařit, přimíchejte brokolici, posypte oříšky a podávejte.
Komentáře
Andrea Turoková
05.05.2009 20:45
super