Moučník s džemem a jednoduchým máslovým krémem se hodí k odpolednímu čaji i jako pohoštění pro přátele. Victoria Sponge Cake je léty prověřený geniálně jednoduchý a geniálně lahodný dezert, který milovala už britská královna Viktorie.
Suroviny
Postup
Rozehřejte troubu na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Dvě dortové formy o průměru 20 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem.
Ve velké míse smíchejte všechny ingredience na korpus a utřete je dohladka. Mouku s kypřícím práškem vmíchejte až nakonec.
Rozdělte těsto do forem, uhlaďte špachtlí nebo spodkem lžíce a pečte zhruba dvacet minut, dokud dort nezezlátne a není pružný. (Můžete do moučníku zapíchnout špejli – pokud na ní nic neulpí, je hotovo.) Nechte korpusy vychladnout.
Pusťte se do náplně. Třete máslo, dokud není hladké a krémové, a postupně k němu přidávejte moučkový cukr i mletou vanilku.
Takto vzniklým krémem potřete jeden z korpusů. Na krém pak přijde vrstva džemu a úplně navrch druhý korpus.
Před servírováním můžete dort poprášit moučkovým cukrem. Ve vzduchotěsném obalu a v chladu vydrží i dva dny.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Retro, které je pořád in: Snadné piškotové dezerty (17 receptů )
Komentáře
In reply to 2 celé kypřící prášky? by janke
Dobrý den,
moc děkujeme za upozornění na chybějící jednotku, už je doplněna. Do těsta patří 2 lžičky kypřicího prášku.
redakce Apetitu