Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak oloupat rajčata? Kouzlo spočívá v rychlém spaření a prudkém zchlazení

Jak oloupat rajčata? Kouzlo spočívá v rychlém spaření a prudkém zchlazení
sdílet:

Děsí vás loupání rajčat a raději se receptu vyhnete než abyste podstupovali práci navíc? Obavy jsou zbytečné. Existuje jednoduchý trik, který se slupkou z rajčat zatočí během okamžiku. 

 
  • Slupku rajčete nejprve nařízneme na špičce do křížku. Nejlépe to půjde malým ostrým nožíkem na zeleninu. 
  • Dáme vařit vodu, naskládáme rajčata do nádoby, která odolá horku, a vařící vodou rajčata zalijeme. Necháme stát.
  • Asi tak po minutě vodu slijeme a zchladíme rajčata studenou vodou. Po chvíli, když už nejsou horká, je můžeme klidně vzít zase do ruky a pomocí nožíku snadno slupku stáhneme.
Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Autor: Apetit

Apetit magazín

Výzvu Sladké trojky vyhrál Harlekýn v podobě luxusního koláče
  • Tipy redakce

Výzvu Sladké trojky vyhrál Harlekýn v podobě luxusního koláče

Měkký kakaový korpus a spousta nadýchané šlehačky? To je tolik oblíbený dort Harlekýn. A právě ten byl tématem únorové výzvy Sladké trojky. My již známe vítěze a víme, jak se se zadáním popasovali naši čtenáři. Soutěž s finalisty...