Rybí prsty s rajčatovou omáčkou

Rybí prsty s rajčatovou omáčkou

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1006 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 144 g
Tuky 24 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Domácí rybí prsty jsou mnohem lepší než kupované! Naše verze se navíc peče v troubě, takže odpadá smažení ve vrstvě oleje.

Suroviny

konzervovaná rajčata krájená 410 g
jablečný ocet 2 PL
cukr 1 PL
nové koření 0.5 ČL
mleté
bílá ryba 4 filety
bez kůže
mouka pšeničná hladká 50 g
vejce 2 ks
menší, prošlehaná
strouhanka 100 g
olivový olej
na zakápnutí
sůl

1Nejdřív připravte omáčku. Předehřejte troubu na 190 °C. Než se rozpálí, připravte si rajčatovou omáčku. Rajčata, ocet, cukr, nové koření a špetku soli vložte do rendlíku. Směs přiveďte k varu, ztlumte oheň a nechte čtvrt hodiny probublávat, aby se všechny chutě pěkně spojily. Pak odstavte z ohně a nechte vychladnout.
 

2A teď rybu! Mezitím nakrájejte rybí filety do tvaru ,prstů‘. Mouku promíchejte se solí a ryby v ní důkladně obalte. Pak je namočte do vajec a obalte ve strouhance. Plech vyložte pečicím papírem. Položte na něj kousky obalených ryb, pokapejte je olivovým olejem a pečte pěkně dokřupava; nemělo by to trvat déle než dvanáct až patnáct minut. Podávejte s rajčatovou omáčkou, a pokud chcete, i s pečivem.

Apetit magazín

4 základní rady, jak vařit dietně
  • Tipy a triky

4 základní rady, jak vařit dietně

Svou váhu začínají řešit lidé nejen se začátkem nového roku. Slovo dieta je vyhledávaným slovem po celý rok. Lidé ale stále nevěří tomu, že lze vařit lehká, zdravá jídla, která jsou přitom chutná. Přitom i při vaření odlehčených jídel lze...
Komerční sdělení
Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!
  • Soutěže

Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!

Blíží se Valentýn, což je báječná příležitost hřešit v podobě mlsání. Ať už plánujete obdarovat jedlým vyznáním lásky sebe, nebo svoji drahou polovičku, my pro vás máme lákavé řešení. ...
Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu
  • Zdraví a výživa

Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu

Proč by pokrmy měly zářit barvami co nejvíce ? Mluvíme o přírodních barvách a barvivech, které se přirozeně vyskytují v ovoci, zelenině, luštěninách, semenech, bylinách. Pojďme se podívat, jak barevné spektrum ovlivňuje nejen náš...
Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne
  • Koktejl

Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne

Francouzské město Saint-Tropez je u nás proslulé především díky partě pomatených četníků a jako součást proslulého Azurového pobřeží. Jenže ještě dřív než filmová komedie a jachty milionářů proslavil přímořské městečko dezert Tarte...

Obchod Apetit