0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rybí prsty s rajčatovou omáčkou

Rybí prsty s rajčatovou omáčkou

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1006 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 144 g
Tuky 24 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Domácí rybí prsty jsou mnohem lepší než kupované! Naše verze se navíc peče v troubě, takže odpadá smažení ve vrstvě oleje.

Suroviny

konzervovaná rajčata krájená 410 g
jablečný ocet 2 PL
cukr 1 PL
nové koření ½ ČL
mleté
bělomasá ryba 4 filety
bez kůže
mouka pšeničná hladká 50 g
vejce 2 ks
menší, prošlehaná
strouhanka 100 g
olivový olej
na zakápnutí
sůl

1Nejdřív připravte omáčku. Předehřejte troubu na 190 °C. Než se rozpálí, připravte si rajčatovou omáčku. Rajčata, ocet, cukr, nové koření a špetku soli vložte do rendlíku. Směs přiveďte k varu, ztlumte oheň a nechte čtvrt hodiny probublávat, aby se všechny chutě pěkně spojily. Pak odstavte z ohně a nechte vychladnout.
 

2A teď rybu! Mezitím nakrájejte rybí filety do tvaru ,prstů‘. Mouku promíchejte se solí a ryby v ní důkladně obalte. Pak je namočte do vajec a obalte ve strouhance. Plech vyložte pečicím papírem. Položte na něj kousky obalených ryb, pokapejte je olivovým olejem a pečte pěkně dokřupava; nemělo by to trvat déle než dvanáct až patnáct minut. Podávejte s rajčatovou omáčkou, a pokud chcete, i s pečivem.

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč