Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rybí prsty s rajčatovou omáčkou

Rybí prsty s rajčatovou omáčkou

5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1006 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 144 g
Tuky 24 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Domácí rybí prsty jsou mnohem lepší než kupované! Naše verze se navíc peče v troubě, takže odpadá smažení ve vrstvě oleje.

Související recepty

Suroviny

jablečný ocet 2 PL
cukr 1 PL
mleté
bělomasá ryba 4 filety
bez kůže
vejce 2 ks
menší, prošlehaná
strouhanka 100 g
olivový olej
na zakápnutí
sůl

Postup

1

Nejdřív připravte omáčku. Předehřejte troubu na 190 °C. Než se rozpálí, připravte si rajčatovou omáčku. Rajčata, ocet, cukr, nové koření a špetku soli vložte do rendlíku. Směs přiveďte k varu, ztlumte oheň a nechte čtvrt hodiny probublávat, aby se všechny chutě pěkně spojily. Pak odstavte z ohně a nechte vychladnout.

2

A teď rybu! Mezitím nakrájejte rybí filety do tvaru ,prstů. Mouku promíchejte se solí a ryby v ní důkladně obalte. Pak je namočte do vajec a obalte ve strouhance. Plech vyložte pečicím papírem. Položte na něj kousky obalených ryb, pokapejte je olivovým olejem a pečte pěkně dokřupava; nemělo by to trvat déle než dvanáct až patnáct minut. Podávejte s rajčatovou omáčkou, a pokud chcete, i s pečivem.

Apetit magazín