0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rybí prsty s rajčatovou omáčkou

Rybí prsty s rajčatovou omáčkou

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1006 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 144 g
Tuky 24 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Domácí rybí prsty jsou mnohem lepší než kupované! Naše verze se navíc peče v troubě, takže odpadá smažení ve vrstvě oleje.

Suroviny

konzervovaná rajčata krájená 410 g
jablečný ocet 2 PL
cukr 1 PL
nové koření 0.5 ČL
mleté
bělomasá ryba 4 filety
bez kůže
mouka pšeničná hladká 50 g
vejce 2 ks
menší, prošlehaná
strouhanka 100 g
olivový olej
na zakápnutí
sůl

1Nejdřív připravte omáčku. Předehřejte troubu na 190 °C. Než se rozpálí, připravte si rajčatovou omáčku. Rajčata, ocet, cukr, nové koření a špetku soli vložte do rendlíku. Směs přiveďte k varu, ztlumte oheň a nechte čtvrt hodiny probublávat, aby se všechny chutě pěkně spojily. Pak odstavte z ohně a nechte vychladnout.
 

2A teď rybu! Mezitím nakrájejte rybí filety do tvaru ,prstů‘. Mouku promíchejte se solí a ryby v ní důkladně obalte. Pak je namočte do vajec a obalte ve strouhance. Plech vyložte pečicím papírem. Položte na něj kousky obalených ryb, pokapejte je olivovým olejem a pečte pěkně dokřupava; nemělo by to trvat déle než dvanáct až patnáct minut. Podávejte s rajčatovou omáčkou, a pokud chcete, i s pečivem.

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit