Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak na „zcukernatělý“ med?

med
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Krystalizace medu je přirozený proces. Když máte ale neovladatelnou chuť na čerstvou housku s máslem a medem, je to k vzteku. Jak vrátit medu jeho tekuté skupenství a zároveň ho nepřipravit o cenné látky?

 

V žádném případě k tomu nepoužívejte mikrovlnnou troubu. Nejlepší je sklenici vložit do horké lázně, jejíž teplota nepřevyšuje 50 °C. Med pozvolna změní skupenství a zároveň si uchová všechny své zdraví prospěšné vlastnosti.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...