0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ovesné placičky s medem a semínky

Ovesné placičky s medem a semínky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ovesné placičky s medem a semínky

3.8 / 5. Počet hodnocení: 41
Do 20 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1934 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 233 g
Tuky 86 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Upečte si sušenky! Není na tom nic složitého a pak už je jen na vás, jestli si je dáte k snídani, nebo jimi zaženete touhu po sladkém. Velká výhoda: dají se zmrazit.

Suroviny

ovesné vločky 100 g
jemně mleté (např. Country life)
ovesné vločky 30 g
mouka špaldová celozrnná hladká 70 g
jemně mletá
máslo 70 g
med 4 PL
rozinky 60 g
semínka 50 g
podle chuti (např. slunečnice, dýně, len, mák, sezam, chia)
skořice 0.5 ČL
mletá
vanilka špetka
nemusí být
sůl špetka

1 Předehřejte troubu na 180°C. Semínka propláchněte a nechte okapat. Ze všech surovin vypracujte soudržné těsto. (Máslo přidejte vychlazené a rozkrájené.) Pokud se těsto špatně spojuje, navlhčete si ruce.

2 Tvarujte kuličky a z nich placičky. Položte je s dostatečnými rozestupy vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem a pečte asi čtvrt hodiny dozlatova. 

NĚCO NAVÍC

  • Ovesné sušenky se dají zamrazit - než je dáte do sáčku nebo do krabičky, proložte je pečícím papírem.
  • Místo semínek můžete přidat nasekané vlašské nebo lískové ořechy a tvarovat hrudky.
  • Drobná semínka jako mák, sezam nebo chia nemusíte proplachovat. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Komentáře

Andrea Turoková

recept sa nenachadza v cisle 03/2007 ale 03/2008

Anonym

Ovesné placičky jsem pekla už několikrát a vždycky se povedly. Jsou velice jednoduché a lze je obněňovat, zkoušela přidat i sušené brusinky, rozmačkaný banán, sušené ovoce a vždy byly výborné. Doporučuji

Anonym

niektoré suroviny som u nás v malom meste nezohnala, a tak som použila namiesto špaldovej múky celozrnnú pšeničnú jemne mletú bio (Billa) a namiesto jemne mletých vločiek ovsené otruby s klíčkami bio (DM drogéria) a bolo to výborné. skúšala som už v rôznych obmenách, najväčší úspech mala verzia s kakaom, nasekanou bielou čokoládou, brusnicami, praženými lieskovcami a citrónovou arómou (všetko som primiešala do cesta). doporučujem teplé v kombinácii s vychladeným bielym gréckym jogurtom.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit