0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ovesné placičky s medem a semínky

Ovesné placičky s medem a semínky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ovesné placičky s medem a semínky

3.8 / 5. Počet hodnocení: 41
Do 20 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1934 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 233 g
Tuky 86 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Upečte si sušenky! Není na tom nic složitého a pak už je jen na vás, jestli si je dáte k snídani, nebo jimi zaženete touhu po sladkém. Velká výhoda: dají se zmrazit.

Suroviny

ovesné vločky 100 g
jemně mleté (např. Country life)
ovesné vločky 30 g
mouka špaldová celozrnná hladká 70 g
jemně mletá
máslo 70 g
med 4 PL
rozinky 60 g
semínka 50 g
podle chuti (např. slunečnice, dýně, len, mák, sezam, chia)
skořice 0.5 ČL
mletá
vanilka špetka
nemusí být
sůl špetka

1 Předehřejte troubu na 180°C. Semínka propláchněte a nechte okapat. Ze všech surovin vypracujte soudržné těsto. (Máslo přidejte vychlazené a rozkrájené.) Pokud se těsto špatně spojuje, navlhčete si ruce.

2 Tvarujte kuličky a z nich placičky. Položte je s dostatečnými rozestupy vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem a pečte asi čtvrt hodiny dozlatova. 

NĚCO NAVÍC

  • Ovesné sušenky se dají zamrazit - než je dáte do sáčku nebo do krabičky, proložte je pečícím papírem.
  • Místo semínek můžete přidat nasekané vlašské nebo lískové ořechy a tvarovat hrudky.
  • Drobná semínka jako mák, sezam nebo chia nemusíte proplachovat. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Komentáře

Andrea Turoková

recept sa nenachadza v cisle 03/2007 ale 03/2008

Anonym

Ovesné placičky jsem pekla už několikrát a vždycky se povedly. Jsou velice jednoduché a lze je obněňovat, zkoušela přidat i sušené brusinky, rozmačkaný banán, sušené ovoce a vždy byly výborné. Doporučuji

Anonym

niektoré suroviny som u nás v malom meste nezohnala, a tak som použila namiesto špaldovej múky celozrnnú pšeničnú jemne mletú bio (Billa) a namiesto jemne mletých vločiek ovsené otruby s klíčkami bio (DM drogéria) a bolo to výborné. skúšala som už v rôznych obmenách, najväčší úspech mala verzia s kakaom, nasekanou bielou čokoládou, brusnicami, praženými lieskovcami a citrónovou arómou (všetko som primiešala do cesta). doporučujem teplé v kombinácii s vychladeným bielym gréckym jogurtom.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit