Upečte si sušenky! Není na tom nic složitého a pak už je jen na vás, jestli si je dáte k snídani, nebo jimi zaženete touhu po sladkém. Velká výhoda: dají se zmrazit.
Suroviny
ovesné vločky
100
g
jemně mleté (např. Country life)
ovesné vločky
30
g
mouka špaldová celozrnná hladká
70
g
jemně mletá
máslo
70
g
med
4
PL
rozinky
60
g
semínka
50
g
podle chuti (např. slunečnice, dýně, len, mák, sezam, chia)
skořice
½
ČL
mletá
vanilka
špetka
nemusí být
sůl
špetka
Postup
1
Předehřejte troubu na 180°C. Semínka propláchněte a nechte okapat. Ze všech surovin vypracujte soudržné těsto. (Máslo přidejte vychlazené a rozkrájené.) Pokud se těsto špatně spojuje, navlhčete si ruce.
2
Tvarujte kuličky a z nich placičky. Položte je s dostatečnými rozestupy vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem a pečte asi čtvrt hodiny dozlatova.
NĚCO NAVÍC
- Ovesné sušenky se dají zamrazit - než je dáte do sáčku nebo do krabičky, proložte je pečícím papírem.
- Místo semínek můžete přidat nasekané vlašské nebo lískové ořechy a tvarovat hrudky.
- Drobná semínka jako mák, sezam nebo chia nemusíte proplachovat.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 10 luxusních snídaní s ovesnými vločkami(10 receptů )
- Dokonalé medové dezerty(18 receptů )
Komentáře