Ovesné placičky s medem a semínky

Ovesné placičky s medem a semínky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 20 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1946 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 239 g
Tuky 86 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Upečte si sušenky! Není na tom nic složitého a pak už je jen na vás, jestli si je dáte k snídani, nebo jimi zaženete touhu po sladkém. Velká výhoda: dají se zmrazit.

Suroviny

ovesné vločky 100 g
jemně mleté (např. Country life)
ovesné vločky 30 g
mouka špaldová hladká 70 g
celozrnná, jemně mletá
máslo 70 g
med 4 PL
rozinky 60 g
semínka 50 g
podle chuti (např. slunečnice / dýně / len / mák / sezam / chia
skořice 0.5 ČL
mletá
vanilka špetka
pravá (nemusí být)
sůl špetka

1 Předehřejte troubu na 180°C. Semínka propláchněte a nechte okapat. Ze všech surovin vypracujte soudržné těsto. (Máslo přidejte vychlazené a rozkrájené.) Pokud se těsto špatně spojuje, navlhčete si ruce.

2 Tvarujte kuličky a z nich placičky. Položte je s dostatečnými rozestupy vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem a pečte asi čtvrt hodiny dozlatova. 

NĚCO NAVÍC

  • Ovesné sušenky se dají zamrazit - než je dáte do sáčku nebo do krabičky, proložte je pečícím papírem.
  • Místo semínek můžete přidat nasekané vlašské nebo lískové ořechy a tvarovat hrudky.
  • Drobná semínka jako mák, sezam nebo chia nemusíte proplachovat. 

Komentáře

Andrea Turoková

recept sa nenachadza v cisle 03/2007 ale 03/2008

Anonym

Ovesné placičky jsem pekla už několikrát a vždycky se povedly. Jsou velice jednoduché a lze je obněňovat, zkoušela přidat i sušené brusinky, rozmačkaný banán, sušené ovoce a vždy byly výborné. Doporučuji

Anonym

niektoré suroviny som u nás v malom meste nezohnala, a tak som použila namiesto špaldovej múky celozrnnú pšeničnú jemne mletú bio (Billa) a namiesto jemne mletých vločiek ovsené otruby s klíčkami bio (DM drogéria) a bolo to výborné. skúšala som už v rôznych obmenách, najväčší úspech mala verzia s kakaom, nasekanou bielou čokoládou, brusnicami, praženými lieskovcami a citrónovou arómou (všetko som primiešala do cesta). doporučujem teplé v kombinácii s vychladeným bielym gréckym jogurtom.

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit