Geniálně jednoduché a božsky dobré, kdo by odolal? Z talíře zmizí jak mávnutím kouzelného proutku!
Suroviny
podmáslí
250
ml
vejce
2
ks
bílky a žloutky zvlášť
citronová kůra
1
PL
vanilkový extrakt
1
ČL
máslo
25
g
změklé
med
60
ml
mouka pšeničná hladká
160
g
kypřicí prášek do pečiva
1
ČL
máslo
25
g
na smažení
Na skořicové máslo
máslo
100
g
změklé
skořice
1
ČL
med
60
ml
1 Nejdřív si připravte skořicové máslo – použijte k tomu elektrický šlehač. Pořádně ušlehejte máslo, skořici a med; může to trvat klidně i pět minut – směs by měla být krásně krémová. Dejte stranou.
2 Pak zadělejte těsto na lívance: spojte podmáslí, žloutky, citronovou kůru a vanilkový extrakt. Přidejte změklé máslo a med a dobře promíchejte. Nakonec přisypte mouku a prášek do pečiva a důkladně promíchejte.
3 Bílky ušlehejte dotuha a opatrně zapracujte ke směsi z podmáslí. Na másle pak z obou stran smažte lívanečky – každý zhruba ze dvou lžic těsta. Podávejte se skořicovým máslem.
Komentáře
Anonym
19.07.2009 11:02
jojo