Medové lívanečky se skořicovým máslem

Medové lívanečky se skořicovým máslem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Do 30 minut 20 lívanečků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2539 kcal
Bílkoviny 54 g
Cukr 224 g
Tuky 153 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Geniálně jednoduché a božsky dobré, kdo by odolal? Z talíře zmizí jak mávnutím kouzelného proutku!

Suroviny

podmáslí 250 ml
vejce 2 ks
bílky a žloutky zvlášť
citronová kůra 1 PL
vanilkový extrakt 1 ČL
máslo 25 g
změklé
med 60 ml
mouka pšeničná hladká 160 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
máslo 25 g
na smažení
Na skořicové máslo
máslo 100 g
změklé
skořice 1 ČL
med 60 ml

1 Nejdřív si připravte skořicové máslo – použijte k tomu elektrický šlehač. Pořádně ušlehejte máslo, skořici a med; může to trvat klidně i pět minut – směs by měla být krásně krémová. Dejte stranou.

2 Pak zadělejte těsto na lívance: spojte podmáslí, žloutky, citronovou kůru a vanilkový extrakt. Přidejte změklé máslo a med a dobře promíchejte. Nakonec přisypte mouku a prášek do pečiva a důkladně promíchejte.

3 Bílky ušlehejte dotuha a opatrně zapracujte ke směsi z podmáslí. Na másle pak z obou stran smažte lívanečky – každý zhruba ze dvou lžic těsta. Podávejte se skořicovým máslem.

Jak na dokonalé palačinky

Více

Komentáře

Anonym

na lívance se mi osvědčil jiný recept (viz. recept lívance babičky Milušky) tak jsem vyzkoušela skořicové máslo. na můj vkus je to moc sladké (i když mám sladké ráda), ale přítel, který sladké nemusí a taťka, který nemá rád skořici si máslo oba vychvalovali. :) a příště udělám jen poloviční dávku, to nám bude akorát stačit.

Apetit magazín

  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...

Obchod Apetit