Medové lívanečky se skořicovým máslem

Medové lívanečky se skořicovým máslem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 (21)
Do 30 minut 20 lívanečků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2539 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 224 g
Tuky 153 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Geniálně jednoduché a božsky dobré, kdo by odolal? Z talíře zmizí jak mávnutím kouzelného proutku!

Suroviny

podmáslí 250 ml
vejce 2 ks
bílky a žloutky zvlášť
citronová kůra 1 PL
vanilkový extrakt 1 ČL
máslo 25 g
změklé
med 60 ml
mouka pšeničná hladká 160 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
máslo 25 g
na smažení
Na skořicové máslo
máslo 100 g
změklé
skořice 1 ČL
med 60 ml

1 Nejdřív si připravte skořicové máslo – použijte k tomu elektrický šlehač. Pořádně ušlehejte máslo, skořici a med; může to trvat klidně i pět minut – směs by měla být krásně krémová. Dejte stranou.

2 Pak zadělejte těsto na lívance: spojte podmáslí, žloutky, citronovou kůru a vanilkový extrakt. Přidejte změklé máslo a med a dobře promíchejte. Nakonec přisypte mouku a prášek do pečiva a důkladně promíchejte.

3 Bílky ušlehejte dotuha a opatrně zapracujte ke směsi z podmáslí. Na másle pak z obou stran smažte lívanečky – každý zhruba ze dvou lžic těsta. Podávejte se skořicovým máslem.

Jak na dokonalé palačinky

Jak na dokonalé palačinky

Více

Komentáře

Anonym

na lívance se mi osvědčil jiný recept (viz. recept lívance babičky Milušky) tak jsem vyzkoušela skořicové máslo. na můj vkus je to moc sladké (i když mám sladké ráda), ale přítel, který sladké nemusí a taťka, který nemá rád skořici si máslo oba vychvalovali. :) a příště udělám jen poloviční dávku, to nám bude akorát stačit.

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...

Obchod Apetit