Geniálně jednoduché a božsky dobré, kdo by odolal? Z talíře zmizí jak mávnutím kouzelného proutku!
Suroviny
podmáslí
250
ml
vejce
2
ks
bílky a žloutky zvlášť
citronová kůra
1
PL
vanilkový extrakt
1
ČL
máslo
25
g
změklé
med
60
ml
mouka pšeničná hladká
160
g
kypřicí prášek do pečiva
1
ČL
máslo
25
g
na smažení
Na skořicové máslo
máslo
100
g
změklé
skořice
1
ČL
med
60
ml
Postup
1
Nejdřív si připravte skořicové máslo - použijte k tomu elektrický šlehač. Pořádně ušlehejte máslo, skořici a med; může to trvat klidně i pět minut - směs by měla být krásně krémová. Dejte stranou.
2
Pak zadělejte těsto na lívance: spojte podmáslí, žloutky, citronovou kůru a vanilkový extrakt. Přidejte změklé máslo a med a dobře promíchejte. Nakonec přisypte mouku a prášek do pečiva a důkladně promíchejte.
3
Bílky ušlehejte dotuha a opatrně zapracujte ke směsi z podmáslí. Na másle pak z obou stran smažte lívanečky - každý zhruba ze dvou lžic těsta. Podávejte se skořicovým máslem.
[[nid:31477]]Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Menu z farmářských trhů: 5 receptů nejen pro farmáře(5 receptů )
- Dokonalé medové dezerty(18 receptů )
- Palačinky a lívance: 50 ověřených receptů od českých po japonské(50 receptů )
Komentáře