Jak připravit dobrý telecí vývar

sdílet:
Připravit si domácí vývar se vyplatí. Část použijte hned, zbytek zamrazte na příště.

Asi 2 kg telecích kostí a odřezků nasekaných nahrubo, 1 pokrájenou cibuli, nahrubo nakrájené mrkve a 2 řapíky celeru, 2 bobkové listy, 3 snítky tymiánu, malý svazek petrželky a 1 lžičku kuliček černého pepře zalijte 3 litry studené vody. Přiveďte k varu, pak ztlumte a pomalu nechte táhnout asi hodinu. Nechte 10 minut chladnout, potom přeceďte a dejte vychladit. Vývar, který nepoužijete hned, můžete zamrazit.

Náš tip: Telecí vývar je základem telecího ragú s křenem. Vyzkoušejte náš recept na tuto sametově pikantní lahůdku.

Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit