Vývar z hovězí oháňky s kuřecími nočky

Vývar z hovězí oháňky s kuřecími nočky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8514 kcal
Bílkoviny 700 g
Sacharidy 260 g
Tuky 515 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle polévka sice není hotová během pár minut, ale chutná bezkonkurenčně. Navíc většinu práce za vás odvede sporák.

Suroviny

oháňka 3 kg
mrkev 100 g
+ 1 na dokončení
celer 100 g
100 g
kořenová petržel
cibule 100 g
pórek 0.5 ks
celer 1
na dokončení
pepř celý 3 ČL
2 ČL
celé nové koření
bobkový list 3 ks
kuřecí prsa 100 g
bílek 1 ks
smetana ke šlehání 50 ml
citronová štáva 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Troubu předehřejte na 220 °C a vložte do ní pekáč s oháňkou, očištěnou překrojenou kořenovou zeleninou a cibulí a vše opečte dohněda, trvá to cca 40 minut.

2 Maso a zeleninu přendejte do velkého hrnce, zalijte studenou vodou tak, aby bylo vše ponořené, a přidejte koření. Vařte na nízkém plameni aspoň 6 hodin. Vývar nechte vychladnout, pak seberte tuk a přeceďte ho přes hustý cedník. (Část vývaru můžete odlít a nechat na jindy.) Maso oberte a využijte na něco jiného (nebo ho přidejte do polévky).

3 Řapíkatý celer, pórek a zbylou mrkev nakrájejte na tenké nudličky a v polévce je uvařte doměkka; stačí zhruba 4 minuty.

4 Kuřecí prsa rozmixujte s bílkem, citronovou šťávou, smetanou, solí a pepřem. Tvarujte nočky a pak je uvařte zvlášť ve vodě. Při podávání je vložte do polévky.

 

Apetit magazín

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit