0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vývar z hovězí oháňky s kuřecími nočky

Vývar z hovězí oháňky s kuřecími nočky

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8594 kcal
Bílkoviny 703 g
Sacharidy 275 g
Tuky 516 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle polévka sice není hotová během pár minut, ale chutná bezkonkurenčně. Navíc většinu práce za vás odvede sporák.

Suroviny

oháňka 3 kg
mrkev 100 g
+ 1 na dokončení
celer 100 g
petržel 100 g
kořenová
cibule 100 g
pórek 0.5 ks
řapíkatý celer 1 snítka
na dokončení
pepř celý 3 ČL
nové koření 2 ČL
celé
bobkový list 3 ks
kuřecí prsa 100 g
bílek 1 ks
smetana ke šlehání 50 ml
citronová štáva 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Troubu předehřejte na 220 °C a vložte do ní pekáč s oháňkou, očištěnou překrojenou kořenovou zeleninou a cibulí a vše opečte dohněda, trvá to cca 40 minut.

2 Maso a zeleninu přendejte do velkého hrnce, zalijte studenou vodou tak, aby bylo vše ponořené, a přidejte koření. Vařte na nízkém plameni aspoň 6 hodin. Vývar nechte vychladnout, pak seberte tuk a přeceďte ho přes hustý cedník. (Část vývaru můžete odlít a nechat na jindy.) Maso oberte a využijte na něco jiného (nebo ho přidejte do polévky).

3 Řapíkatý celer, pórek a zbylou mrkev nakrájejte na tenké nudličky a v polévce je uvařte doměkka; stačí zhruba 4 minuty.

4 Kuřecí prsa rozmixujte s bílkem, citronovou šťávou, smetanou, solí a pepřem. Tvarujte nočky a pak je uvařte zvlášť ve vodě. Při podávání je vložte do polévky.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/8

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit