Vývar s nudlemi a zeleninou na orientální způsob

Vývar s nudlemi a zeleninou na orientální způsob

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 972 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 175 g
Tuky 0 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Balené směsi různobarevných salátových listů a krájené další zeleniny jsou dnes běžně k dostání. Co s nimi, když chcete něco víc než jen salát?

Suroviny

vývar zeleninový 1.5 l
či kostka
zázvor (čerstvý) 1 ČL
čerstvý, strouhaný
žampiony 100 g
drobné, na tenko
nudle rýžové 100 g
jarní cibulka 4 ks
na kolečka
salát 250 g
balený, směs s dalšími druhy zeleniny (mrkev,zelí, paprika)
limetová šťáva
z jedné limety

1 Ve velkém hrnci přiveďte k varu zeleninový vývar se zázvorem.

2 Přimíchejte houby a rýžové nudle. Povařte dvě minuty, dokud nudle nebudou skoro měkké, pak přidejte jarní cibulky a salát.

3 Nechte půl minuty probublávat a potom už jenom přimíchejte limetkovou šťávu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/8

Komentáře

Obchod Apetit