0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak skladovat badyán

badyán
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Badyán je krásné koření na pohled. Skvěle se hodí ke kuřeti, rybám a mořským plodům, a také do pečiva, perníku, moučníků, do jídel na víně – je velmi voňavý a nasládlý.

 

Badyán je nejlepší kupovat v podobě celých hvězdic. Uchovávejte ho v temnu a vzduchotěsnu, pak vydrží i rok. Mletý badyán kupujte raději v menším množství, uchovávejte jej stejně a vydrží až tři měsíce.

Související články

Provoňte kávu kořením
  • Tipy a triky

Provoňte kávu kořením

Ochucenou kávu nabízí kavárny či kávové řetězce běžně. Můžete si ji však snadno připravit i doma.   ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...

Obchod Apetit