0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3 / 5. Počet hodnocení: 21
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1737 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 232 g
Tuky 41 g
Vláknina 47 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hrachovka patřívala k tradicím českých Vánoc, zahřát a zasytit však dovede s chutí po celý rok. Uvařte si hrách předem, ukážeme vám, jak na ni!

Suroviny

máslo 3 PL
cibule bílá 2 ks
najemno
badyán 2 hvězdičky
česnek 1 stroužek
prolisovaný
mrkev 250 g
oloupaná
vývar zeleninový 1 l
hrách 250 g
půlený, předem uvařený, lze nahradit nevařenou červenou čočkou

1Máslo rozehřejte v hrnci na středním plameni. Vsypte cibuli, kousek podrceného badyánu a česnek. Pět minut poduste.

2 Přidejte karotku, vývar a luštěniny. Povařte asi dvacet minut, aby bylo vše měkké. Kousek karotky nastrouhejte na ozdobu, zbytek rozmixujte a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/12

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit