Hrachovka patřívala k tradicím českých Vánoc, zahřát a zasytit však dovede s chutí po celý rok. Uvařte si hrách předem, ukážeme vám, jak na ni!
Suroviny
máslo
3
PL
cibule bílá
2
ks
najemno
badyán
2
hvězdičky
česnek
1
stroužek
prolisovaný
mrkev
250
g
oloupaná
vývar zeleninový
1
l
hrách
250
g
půlený, předem uvařený, lze nahradit nevařenou červenou čočkou
1Máslo rozehřejte v hrnci na středním plameni. Vsypte cibuli, kousek podrceného badyánu a česnek. Pět minut poduste.
2 Přidejte karotku, vývar a luštěniny. Povařte asi dvacet minut, aby bylo vše měkké. Kousek karotky nastrouhejte na ozdobu, zbytek rozmixujte a podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Staročeské vánoční hody: Co se jedlo?(6 receptů)
- Hrách a kroupy: 21 receptů na staročeskou pochoutku(20 receptů)
- 9 receptů na hrachovou polévku(9 receptů)
- Lahodné krémové polévky, které vás nenechají o hladu(22 receptů)
- Jak uvařit lahodnou polévku, která zasytí: Myslete na bílkoviny(21 receptů)