Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 24
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1737 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 232 g
Tuky 41 g
Vláknina 47 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hrachovka patřívala k tradicím českých Vánoc, zahřát a zasytit však dovede s chutí po celý rok. Uvařte si hrách předem, ukážeme vám, jak na ni!

Suroviny

najemno
badyán 2 hvězdičky
česnek 1 stroužek
prolisovaný
mrkev 250 g
oloupaná
vývar zeleninový 1 l
hrách 250 g
půlený, předem uvařený, lze nahradit nevařenou červenou čočkou

Postup

1

Máslo rozehřejte v hrnci na středním plameni. Vsypte cibuli, kousek podrceného badyánu a česnek. Pět minut poduste.

2

Přidejte karotku, vývar a luštěniny. Povařte asi dvacet minut, aby bylo vše měkké. Kousek karotky nastrouhejte na ozdobu, zbytek rozmixujte a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/12

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...