Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak vybírat a skladovat cibuli

cibule
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Univerzální surovina, bez které neuvaříte pořádný guláš ani polévku, si zaslouží pečlivý výběr i skladování. Víme, jak na to.

 

Není drahá, je všude k dostání a dodá chuť a vůni prakticky jakémukoli slanému jídlu. Při nakupování sušené cibule se dívejte po takových, které mají pěknou slupku, na omak jsou pevné a tvrdé, zdají se být těžší, než vypadají a nevyrážejí z nich žádné výhonky.

Skladujte je na suchém, temném a dobře větraném místě, třeba v přepravce ve spíži. Nemáte-li doma takové místo, nedělejte si cibule velké zásoby. Skladované cibuli ale kupodivu nevadí, když zmrzne, pak ji ale musíte před použitím nechat pomalu dojít pokojové teploty.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...