Jak vyrobit čokoládové hobliny

Jak vyrobit čokoládové hobliny
sdílet:
Připravujete slavnostní dezert a nevíte, jak udělat čokoládové hobliny na ozdobu? Je to snažší, než si myslíte.

Ať už budete dělat malé hoblinky  či velké hobliny, použijte co nejkvalitnější čokoládu. 

Jak na velké hobliny

Rozpusťte čokoládu nad vodní lázní. Rozpuštěnou čokoládu vlijte na plech vyložený pečicím papírem, rozetřete ji stěrkou a nechte ztuhnout (klidně v lednici). Přidržujte papír a seškrabujte pomocí nože nebo cukrářské karty hobliny. Čím delší tahy, tím větší hobliny. Hrát si můžete s tvary a velikostí. Pokud vám stačí male hoblinky, vezměte tabulku čokolády a dejte ji na chvíli do ledničky. Poté ji strouhejte na struhadle.

Jak na malé hoblinky

Tabulku čokolády uložte na chvíli do lednici – nebude vám tak rychle tát v prstech. Z vychlazené tabulky čokolády nastrouhejte hobliny pomocí škrabky na zeleninu. Na opravdu malé hoblinky nastrouháte čokoládu na struhadle.

Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit