0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak vyrobit čokoládové hobliny

Jak vyrobit čokoládové hobliny
sdílet:

Připravujete slavnostní dezert a nevíte, jak udělat čokoládové hobliny na ozdobu? Je to snažší, než si myslíte.

Ať už budete dělat malé hoblinky  či velké hobliny, použijte co nejkvalitnější čokoládu. 

Jak na velké hobliny

Rozpusťte čokoládu nad vodní lázní. Rozpuštěnou čokoládu vlijte na plech vyložený pečicím papírem, rozetřete ji stěrkou a nechte ztuhnout (klidně v lednici). Přidržujte papír a seškrabujte pomocí nože nebo cukrářské karty hobliny. Čím delší tahy, tím větší hobliny. Hrát si můžete s tvary a velikostí. Pokud vám stačí male hoblinky, vezměte tabulku čokolády a dejte ji na chvíli do ledničky. Poté ji strouhejte na struhadle.

Jak na malé hoblinky

Tabulku čokolády uložte na chvíli do lednici – nebude vám tak rychle tát v prstech. Z vychlazené tabulky čokolády nastrouhejte hobliny pomocí škrabky na zeleninu. Na opravdu malé hoblinky nastrouháte čokoládu na struhadle.

Související články

KVÍZ: Kam sahá vaše láska k čokoládě?
  • Kvízy

KVÍZ: Kam sahá vaše láska k čokoládě?

Čokoláda na jazyku přináší radost mnoha lidem. Nemůžeme sice mluvit za všechny, ale na mléčnou, hořkou či bílou čokoládu určitě utáhnete většinu populace. Může mít podobu tabulky – s náplní nebo s ořechy – pralinek či horkého hřejivého...
Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit