Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.9/5 Počet hodnocení: 30
Více než hodinu Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9753 kcal
Bílkoviny 177 g
Sacharidy 873 g
Tuky 600 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejen pro milovníky čokoládových dortů!

Suroviny

Na korpus
čokoláda na vaření 90 g
+ trocha na vysypání forem
máslo 120 g
změklé, + trocha na vymazání
kypřicí prášek do pečiva ½ ČL
vejce 3 ks
kokos 100 g
strouhaný
Na čokoládový ořechový krém
neslazené
máslo 120 g
hnědý cukr 120 g
přírodní
čokoláda na vaření 60 g
rozšlehaný
nasekané
Na ozdobu
kokosová dužina tenké plátky, čerstvé, nakrájejte škrabkou
na poprášení

Postup

1

Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů.

2

Dvě menší dortové formy s průměrem 23 cm vymastěte a vysypte moukou (nebo si rozdělte suroviny na poloviny a upečte postupně dva korpusy). Všechny ingredience na korpus kromě kokosu a smetany zpracovávejte tři minuty šlehačem. Nakonec rychle vmíchejte kokos. Těsto rozdělte do forem a pečte přibližně třicet pět minut.

3

Korpusy nechte deset minut vychládat ve formě, pak je vyklopte na mřížku a nechte zchladnout úplně.

4

Mezitím uvařte krém. V hrnci s nepřilnavým dnem smíchejte všechny suroviny až na ořechy a zahřívejte téměř k varu. Stále míchejte, ale nevařte, jinak se žloutky srazí a utvoří žmolky. Čokoláda se rozpustí a vznikne hustý krém. Okamžitě jej odstavte, přimíchejte vlašské ořechy a nechte zchladnout; čas od času promíchejte.

5

Ušlehejte šlehačku. Oba korpusy vodorovně rozkrojte na dva pláty. První plát položte na servírovací talíř a natřete polovinou krému. Přiklopte dalším plátem a naneste na něj polovinu šlehačky. Pokračujte třetím plátem, zbytkem čokoládového krému, posledním korpusem – navrch rozetřete zbývající šlehačku.

Před podáváním ještě dort ozdobte hoblinkami z kokosové dužiny a poprašte kakaem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/9

Komentáře

13.07.2010 16:10
Tenhle dort se tváří dost nenápadně, i mě nejdřív neoslovil, protože kokos není moje nejoblíbenější přísada. Ale po upečení, to byla opravdická pochoutka. Všichni se oblizovali a tak mi nakonec nevadilo, že na mě nezbylo, protože když chutná, to je ta nejlepší odměna.

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...