0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládový dort s kokosem

Čokoládový dort s kokosem

4 / 5. Počet hodnocení: 20
Více než hodinu Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9753 kcal
Bílkoviny 177 g
Sacharidy 873 g
Tuky 600 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejen pro milovníky čokoládových dortů!

Suroviny

Na korpus
čokoláda na vaření 90 g
mouka pšeničná polohrubá 220 g
+ trocha na vysypání forem
krupicový cukr 300 g
podmáslí 300 ml
máslo 120 g
změklé, + trocha na vymazání
kypřicí prášek do pečiva ½ ČL
vejce 3 ks
kokos 100 g
strouhaný
smetana ke šlehání 300 ml
Na čokoládový ořechový krém
kondenzované mléko 250 ml
neslazené
máslo 120 g
hnědý cukr 120 g
přírodní
čokoláda na vaření 60 g
rozšlehaný
vlašské ořechy 220 g
nasekané
Na ozdobu
kokos
kokosová dužina tenké plátky, čerstvé, nakrájejte škrabkou
kakao
na poprášení

Postup

1

Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů.

2

Dvě menší dortové formy s průměrem 23 cm vymastěte a vysypte moukou (nebo si rozdělte suroviny na poloviny a upečte postupně dva korpusy). Všechny ingredience na korpus kromě kokosu a smetany zpracovávejte tři minuty šlehačem. Nakonec rychle vmíchejte kokos. Těsto rozdělte do forem a pečte přibližně třicet pět minut.

3

Korpusy nechte deset minut vychládat ve formě, pak je vyklopte na mřížku a nechte zchladnout úplně.

4

Mezitím uvařte krém. V hrnci s nepřilnavým dnem smíchejte všechny suroviny až na ořechy a zahřívejte téměř k varu. Stále míchejte, ale nevařte, jinak se žloutky srazí a utvoří žmolky. Čokoláda se rozpustí a vznikne hustý krém. Okamžitě jej odstavte, přimíchejte vlašské ořechy a nechte zchladnout; čas od času promíchejte.

5

Ušlehejte šlehačku. Oba korpusy vodorovně rozkrojte na dva pláty. První plát položte na servírovací talíř a natřete polovinou krému. Přiklopte dalším plátem a naneste na něj polovinu šlehačky. Pokračujte třetím plátem, zbytkem čokoládového krému, posledním korpusem – navrch rozetřete zbývající šlehačku.

Před podáváním ještě dort ozdobte hoblinkami z kokosové dužiny a poprašte kakaem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/9

Komentáře

Anonym

Tenhle dort se tváří dost nenápadně, i mě nejdřív neoslovil, protože kokos není moje nejoblíbenější přísada. Ale po upečení, to byla opravdická pochoutka. Všichni se oblizovali a tak mi nakonec nevadilo, že na mě nezbylo, protože když chutná, to je ta nejlepší odměna.

Apetit magazín

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den
  • Tipy redakce

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den

Růst cen potravin nenahrává drahým surovinám, a tak jsme se rozhodli, že vám každý týden připravíme sedm skromných receptů, podle kterých můžete každý den uvařit nebo se alespoň inspirovat. Pojďte s námi vařit za pár korun, ale přesto...
Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč