0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak využít vodu z těstovin

vaření těstovin
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Poté, co jste uvařili těstoviny, vodu nevylévejte. Má ještě další využití.

 
  1. Pokud k těstovinám připravujete omáčku, můžete do ní přidat trochu vody z těstovin. Škrob ve vodě ji jemně zahustí. Hodí se například pro recept delikátní carbonara.
  2. Vodou z těstovin take můžete vypláchnout mastné hrnce a pánve. Spláchnete tak z nich tu největší mastnotu.

Související články

Aby domácí těstoviny nelepily
  • Tipy a triky

Aby domácí těstoviny nelepily

Aby se při krájení nebo stáčení těstoviny nelepily, posypte je moukou. Před vařením ji opatrně setřeste.    ...
Rychlé těstoviny jako z italského venkova
  • Tipy a triky

Rychlé těstoviny jako z italského venkova

Tak prosté, a přitom tak variabilní! Připravte si snadno a rychle těstoviny inspirované kuchyní prostých italských venkovanů – jsou stejně zemité, vřelé a veselé jako oni....
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit