Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak zacházet se žampiony

žampiony
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Žampiony skladujte ve tmě, v chladu a suchu. Obsahují mnoho vody, a proto se rychle nevysuší. 

Pozor, čerstvé žampiony před vařením nemyjte. Pokud je na nich hlína, krátce je opláchněte pod tekoucí vodou a hned je usušte. Pokud nejsou moc špinavé, stačí je otřít utěrkou a seříznout nohu. Solte je až po podušení, jinak by pustily mnoho vody.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...