0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Šunka s brusinkami a žampiony

Šunka s brusinkami a žampiony

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1349 kcal
Bílkoviny 104 g
Sacharidy 14 g
Tuky 87 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlovka, v níž si pochutnáte na zdánlivě nesourodých zásobách

Suroviny

olivový olej 1 PL
máslo
žampiony 250 g
rozpůlené
víno červené 4 PL
brusinky 2 PL
nakládané
mandarinková šťáva ze 2 mandarinek
bujon kuřecí 0.5 kostky
rozdrobená
sójová omáčka
šunka 4 plátky
vařená, asi 350 g
sůl

1V pánvi rozpalte olej a vhoďte do něj máslo i žampiony. Smažte čtyři až pět minut, aby houby pěkně zezlátly. Občas promíchejte.

2Do základu přilijte víno, přidejte brusinky, 150 ml horké vody, ovocnou šťávu a bujon. Vše zastříkněte sójovou omáčkou, dobře promíchejte, stáhněte oheň a duste, až omáčka začne pěkně houstnout.

3Do horké směsi přidejte plátky šunky a všechno minutu až dvě prohřívejte. Dochuťte a noste na stůl.

4Podávejte s rýží nebo pečenými bramborami.

Komentáře

Anonym

super recept. akurat namiesto sunky som zvlast osmahol kuracie prsia s provensalskym korenim a ked bola omacka skoro hotova vlozil som kuracinu do panvice a nechal ju tam dorobit

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit