Rychlovka, v níž si pochutnáte na zdánlivě nesourodých zásobách
Suroviny
olivový olej
1
PL
žampiony
250
g
rozpůlené
víno červené
4
PL
brusinky
2
PL
nakládané
mandarinková šťáva ze 2 mandarinek
bujon kuřecí
½
kostky
rozdrobená
sójová omáčka
šunka
4
plátky
vařená, asi 350 g
sůl
Postup
1
V pánvi rozpalte olej a vhoďte do něj máslo i žampiony. Smažte čtyři až pět minut, aby houby pěkně zezlátly. Občas promíchejte.
2
Do základu přilijte víno, přidejte brusinky, 150 ml horké vody, ovocnou šťávu a bujon. Vše zastříkněte sójovou omáčkou, dobře promíchejte, stáhněte oheň a duste, až omáčka začne pěkně houstnout.
3
Do horké směsi přidejte plátky šunky a všechno minutu až dvě prohřívejte. Dochuťte a noste na stůl.
4
Podávejte s rýží nebo pečenými bramborami.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Brusinkové menu: 15 receptů pro milovníky brusinek(15 receptů )
Komentáře