Neodolatelné plněné žampiony oceníte jako rychlou večeři, nebo jako příjemného společníka pro letní party s partou kamarádů. Tentokrát není nutné tvořit žádnou složitou nádivku, stačí vymačkat vinnou klobásu ze střívka, smíchat s osmaženou cibulkou, nakrájenými nohami hub a dát zapéct do trouby.
Suroviny
olivový olej
2
PL
cibule
1
ks
malá, najemno
klobása vinná
150
g
vymáčknutá ze střívka
tymián
1
ČL
sušený, nasekaný, lze nahradit hrstí čerstvého
žampiony
12
ks
hlavičky v celku, nohy odlomit, nakrájet nadrobno
sýr
50
g
typu ementál, nastrouhaný
na vymazání
Postup
1
Předehřejte troubu na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C).
2
V pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm dozlatova cibuli a pokrájené nohy hub. Stáhněte z ohně a přimíchejte vymáčknutou klobásu a bylinky. Směs pořádně promíchejte.
3
Hlavičky žampionů naplňte připravenou směsí, posypte sýrem a naskládejte je na dno pekáčku vymazaného máslem.
4
Čtvrt hodiny zapékejte dozlatova.
Komentáře
Moje byla taky tuhá, ale střívko jsem podélně rozřízla a tupou stranou nože to všechno krásně ze střívka stáhla.