Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Plněné žampiony
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 35
Do 25 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1199 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 52 g
Tuky 75 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neodolatelné plněné žampiony oceníte jako rychlou večeři, nebo jako příjemného společníka pro letní party s partou kamarádů. Tentokrát není nutné tvořit žádnou složitou nádivku, stačí vymačkat vinnou klobásu ze střívka, smíchat s osmaženou cibulkou, nakrájenými nohy hub a dát zapéct do trouby.

Suroviny

olivový olej 2 PL
malá, najemno
vymáčknutá ze střívka
tymián 1 ČL
sušený, nasekaný, lze nahradit hrstí čerstvého
hlavičky vcelku, nohy odlomit, nadrobno
sýr 50 g
typu ementál, nastrouhaný
na vymazání

Postup

1

Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů.

2

V pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm dozlatova cibuli a pokrájené nohy hub. Stáhněte z ohně a přimíchejte vymáčknutou klobásu a bylinky.

3

Naplňte žampiony připravenou směsí, posypte sýrem a naskládejte je na do pekáčku vymazaného máslem.

4

Čtvrt hodiny zapékejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Komentáře

07.08.2007 20:14
Málo ingrediencí, rychlá příprava, zajímavá večeře. Díky za recept. Jen si dejte pozor na tu správnou konzistenci vinné klobásky, ta moje byla poněkud tuhá a nešla vymačkat, tak musela být na kolečka.
21.07.2016 07:27

Moje byla taky tuhá, ale střívko jsem podélně rozřízla a tupou stranou nože to všechno krásně ze střívka stáhla.

Apetit magazín