0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Plněné žampiony

Plněné žampiony

4.4 / 5. Počet hodnocení: 28
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1199 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 52 g
Tuky 75 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neodolatelné plněné žampiony oceníte jako rychlou večeři, nebo jako příjemného společníka pro letní party s partou kamarádů.

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
malá, najemno
klobása vinná 150 g
vymáčknutá ze střívka
tymián 1 ČL
sušený, nasekaný, lze nahradit hrstí čerstvého
žampiony 12 ks
hlavičky vcelku, nohy odlomit, nadrobno
sýr 50 g
typu ementál, nastrouhaný
máslo
na vymazání

Postup

1

Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů.

2

V pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm dozlatova cibuli a pokrájené nohy hub. Stáhněte z ohně a přimíchejte vymáčknutou klobásu a bylinky.

3

Naplňte žampiony připravenou směsí, posypte sýrem a naskládejte je na do pekáčku vymazaného máslem.

4

Čtvrt hodiny zapékejte.

Související články

Jak zacházet se žampiony
  • Tipy a triky

Jak zacházet se žampiony

Žampiony skladujte ve tmě, v chladu a suchu. Obsahují mnoho vody, a proto se rychle nevysuší.  ...

Komentáře

Anonym

Málo ingrediencí, rychlá příprava, zajímavá večeře. Díky za recept. Jen si dejte pozor na tu správnou konzistenci vinné klobásky, ta moje byla poněkud tuhá a nešla vymačkat, tak musela být na kolečka.

Terezie Ševčíková

Moje byla taky tuhá, ale střívko jsem podélně rozřízla a tupou stranou nože to všechno krásně ze střívka stáhla.

Apetit magazín

Jak uvařit různé druhy rýže, aby byla vždy perfektní
  • Tipy a triky

Jak uvařit různé druhy rýže, aby byla vždy perfektní

Nemáte rýžovar a s vařením rýže pořád trochu bojujete? Přečtěte si naše rady v článku, podle kterých už bude vždy dokonalá! Byla by však škoda omezit se pouze na jeden druh a způsob její přípravy, vyzkoušejte rýži třeba divokou, červenou či...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?
  • Kvízy

KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?

Soutěž MasterChef už má v Česku za sebou několik řad a jeho popularita neuvadá. Diváci můžou obdivovat talentované kuchaře, kteří se snaží uvařit jídla jako z michelinské restaurace. Někdy se to povede, někdy ne. Uměli byste honosná jídla...
Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...

Obchod Apetit