Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jíme zdravě: šproty

šproty
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Rybky z konzervy chutnají skvěle.

UZENÁ LAHŮDKA Drobná rybka z čeledi sleďovitých se nejčastěji prodává uzená a následně naložená v oleji. Stejně jako ostatní mořské ryby obsahuje zdraví prospěšné látky (například vitamin D a nenasycené mastné kyseliny).

ÚPRAVA V konzervě bývají šproty i s ocáskem a hlavou – před přípravou pomazánek je doporučujeme odstranit, v salátu jim je ale můžete pro efekt ponechat.

pomazánka

Pomazánka se šproty

Rozmixujte okapané šproty, lučinu a citronovou šťávu. Vmíchejte pokrájené nakládané okurky a jarní cibulku.

Šproty jako grundle

Šproty obalte v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Osmažte v rozpáleném oleji dozlatova. Podávejte jako chuťovku s dílky citronu.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč