Nová registrace Zapomenuté heslo
18. 7. 2014
šproty
Pixabay.com

Rybky z konzervy chutnají skvěle.

UZENÁ LAHŮDKA Drobná rybka z čeledi sleďovitých se nejčastěji prodává uzená a následně naložená v oleji. Stejně jako ostatní mořské ryby obsahuje zdraví prospěšné látky (například vitamin D a nenasycené mastné kyseliny).

ÚPRAVA V konzervě bývají šproty i s ocáskem a hlavou – před přípravou pomazánek je doporučujeme odstranit, v salátu jim je ale můžete pro efekt ponechat.

pomazánka

Pomazánka se šproty

Rozmixujte okapané šproty, lučinu a citronovou šťávu. Vmíchejte pokrájené nakládané okurky a jarní cibulku.

Šproty jako grundle

Šproty obalte v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Osmažte v rozpáleném oleji dozlatova. Podávejte jako chuťovku s dílky citronu.

Související články