Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jíme zdravě: šproty

šproty
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Rybky z konzervy chutnají skvěle.

UZENÁ LAHŮDKA Drobná rybka z čeledi sleďovitých se nejčastěji prodává uzená a následně naložená v oleji. Stejně jako ostatní mořské ryby obsahuje zdraví prospěšné látky (například vitamin D a nenasycené mastné kyseliny).

ÚPRAVA V konzervě bývají šproty i s ocáskem a hlavou – před přípravou pomazánek je doporučujeme odstranit, v salátu jim je ale můžete pro efekt ponechat.

pomazánka

Pomazánka se šproty

Rozmixujte okapané šproty, lučinu a citronovou šťávu. Vmíchejte pokrájené nakládané okurky a jarní cibulku.

Šproty jako grundle

Šproty obalte v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Osmažte v rozpáleném oleji dozlatova. Podávejte jako chuťovku s dílky citronu.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty
  • Zajímavosti

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty

Na žádném vinobraní, pouti ani jarmarku nesmí chybět sladké a nadýchané obláčky na špejli. Věděli jste, že cukrovou vatu vymyslel před více než sto lety zubař? Ten, který vám běžně říká, abyste se cukru vyhýbali? Sladký paradox, po kterém...
KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?

Moderní gastronomii si dnes nelze představit bez správných technologických postupů při přípravě jídel. Tepelné úpravy patří mezi nejoblíbenější, protože zlepšují stravitelnost pokrmů a ničí škodlivé mikroorganismy. Připomeňte si s námi...