Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jíme zdravě: šproty

šproty
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Rybky z konzervy chutnají skvěle.

UZENÁ LAHŮDKA Drobná rybka z čeledi sleďovitých se nejčastěji prodává uzená a následně naložená v oleji. Stejně jako ostatní mořské ryby obsahuje zdraví prospěšné látky (například vitamin D a nenasycené mastné kyseliny).

ÚPRAVA V konzervě bývají šproty i s ocáskem a hlavou – před přípravou pomazánek je doporučujeme odstranit, v salátu jim je ale můžete pro efekt ponechat.

pomazánka

Pomazánka se šproty

Rozmixujte okapané šproty, lučinu a citronovou šťávu. Vmíchejte pokrájené nakládané okurky a jarní cibulku.

Šproty jako grundle

Šproty obalte v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Osmažte v rozpáleném oleji dozlatova. Podávejte jako chuťovku s dílky citronu.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...