Salát z pomerančů a cibule je kombinace oblíbená kolem celého Středozemního moře. Na Sicílii jej ještě doplňují uzenými rybičkami – zkuste to také!
Suroviny
Postup
Pomeranče postavte na prkénko a ostrým nožem z nich okrájejte kůru včetně bílé dužiny a tenké spodní slupky u jednotlivých dílků.
Pak je nakrájejte na tenké plátky (zkušenější mohou z pomerančů vykrojit filátka).
Promíchejte plátky pomerančů, kolečka cibule, olivový olej a polníček. Osolte a opepřete.
Rozložte úhledně na servírovací talíř, pomeranče dospod, a poklaďte černými olivami a kousky uzených šprotů.,
NĚCO NAVÍC
Příště můžete ochutnat voňavou marockou obměnu salátu: na pánvi opražte lžičku římského kmínu, až se rozvoní, a spolu se špetkou uzené papriky ho přimíchejte k pomerančům. Místo polníčku dejte koriandr.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rybičky z konzervy: 39 snadných jídel (39 receptů )