Pomerančový salát s cibulí a uzenými šproty

Pomerančový salát s cibulí a uzenými šproty

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 664 kcal
Bílkoviny 4 g
Cukr 54 g
Tuky 41 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salát z pomerančů a cibule je kombinace oblíbená kolem celého Středozemního moře. Na Sicílii jej ještě doplňují uzenými rybičkami – zkuste to také!

Suroviny

pomeranč 4 ks
pěkné
cibule červená 1 ks
na kolečka
olivový olej 3 PL
polníček 100 g
sůl mořská
pepř mletý
drcený
olivy černé hrst
šproty 100 g
konzerva

1 Pomeranče postavte na prkénko a ostrým nožem z nich okrájejte kůru včetně bílé dužiny a tenké spodní slupky u jednotlivých dílků. Pak je nakrájejte na tenké plátky (zkušenější mohou z pomerančů vykrojit filátka).

2 Promíchejte plátky pomerančů, kolečka cibule, olivový olej a polníček. Osolte a opepřete. Rozložte úhledně na servírovací talíř, pomeranče dospod, a poklaďte černými olivami a kousky uzených šprotů.,

NĚCO NAVÍC

Příště můžete ochutnat voňavou marockou obměnu salátu: na pánvi opražte lžičku římského kmínu, až se rozvoní, a spolu se špetkou uzené papriky ho přimíchejte k pomerančům. Místo polníčku dejte koriandr.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zmrzlina & alkohol aneb letní osvěžení pro dospělé

Nemůžete se rozhodnout mezi zmrzlinou a míchaným alkoholickým drinkem? Proč to nespojit? Je známo, že zmrzlina si s alkoholem báječně rozumí. My vám odtajníme tři typy drinků se zmrzlinou, které můžete nesčetněkrát obměnit, takže vás nikdy...

Osvěžte se španělskou sangrií

Co se vám vybaví, když se řekne Španělsko? Kastaněty? Paella? A co sangria? Právě ta je symbolem horkého léta na Pyrenejském poloostrově. Víte, jak se opravdová sangria připravuje a kde se vůbec vzala? ...
  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...

Obchod Apetit