Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pomerančový salát s cibulí a uzenými šproty

Pomerančový salát s cibulí a uzenými šproty

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Snadné pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 664 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 54 g
Tuky 41 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salát z pomerančů a cibule je kombinace oblíbená kolem celého Středozemního moře. Na Sicílii jej ještě doplňují uzenými rybičkami – zkuste to také!

Suroviny

na kolečka
olivový olej 3 PL
polníček 100 g
sůl mořská
pepř mletý
drcený
šproty 100 g
konzerva

Postup

1

Pomeranče postavte na prkénko a ostrým nožem z nich okrájejte kůru včetně bílé dužiny a tenké spodní slupky u jednotlivých dílků.

2

Pak je nakrájejte na tenké plátky (zkušenější mohou z pomerančů vykrojit filátka).

3

Promíchejte plátky pomerančů, kolečka cibule, olivový olej a polníček. Osolte a opepřete.

4

Rozložte úhledně na servírovací talíř, pomeranče dospod, a poklaďte černými olivami a kousky uzených šprotů.,

NĚCO NAVÍC
Příště můžete ochutnat voňavou marockou obměnu salátu: na pánvi opražte lžičku římského kmínu, až se rozvoní, a spolu se špetkou uzené papriky ho přimíchejte k pomerančům. Místo polníčku dejte koriandr.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/2

Apetit magazín