Ochutnejte neodolatelné sladkosti s lehce kouřovým nádechem. Vybere si každý.
Připravit karamel patří k základním cukrářským dovednostem. Snadno se to naučíte i vy. Do hrnce se silnějším dnem nasypte potřebné množství cukru a pod stálým dohledem ho nechte rozpustit, až získá zlatohnědou barvu. Při karamelizování buďte opatrní, rozpuštěný cukr je velmi horký a ulpívá na pokožce. Mohli byste přijít k ošklivým popáleninám. Z kuchyně raději vyžeňte děti i domácí mazlíčky. Podívejte se na video, jak připravit karamel snadno a rychle.Tip redakce: Oblíbili jsme si kondenzované mléko Salko, které se dá koupit již zkaramelizované. Ušetříte tak spoustu času a energie jeho vařením. Prostě jen otevřete plechovku, a můžete vykouzlit lahodné karamelové krémy či dezerty. Tady jsou naše nejoblíbenější.
- Banánovo-karamelový dort
Dokud neochutnáte, neuvěříte, že může být něco tak dobrého. Dvojice banány a karamel je něco jako jahody a šampaňské, Romeo a Julie nebo párek a hořčice. Tohle prostě musíte poznat! Budete ho dělat znova… a znova… a znova… - Banánky s karamelovým krémem
Z odpalovaného těsta můžete upéct také jiné tvary. Karamelový krém v náplni je sázka na jistotu. - Čokoládovo-karamelové košíčky
Crème fraîche je něco mezi klasickou zakysanou smetanou a šlehačkou. Výhodou je nízký podíl laktózy, který vám nerozhodí trávení, a to je velké plus pro tento sladký košíček. - Pomerančové karamelky s čokoládou
Ať už je sníte sami, nebo nabídnete hostům, můžete si být jisti, že kombinaci čokolády a pomeranče nikdo neodolá. - Krémový dort s karamelkami
Krémový cheesecake zaboduje sám o sobě. Co teprve, když ho doplníte o karamelky a vláčnou karamelovou polevu!