0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Na víkend: 5 dezertů s karamelem

Na víkend: 5 dezertů s karamelem
sdílet:

Ochutnejte neodolatelné sladkosti s lehce kouřovým nádechem. Vybere si každý.

Připravit karamel patří k základním cukrářským dovednostem. Snadno se to naučíte i vy. Do hrnce se silnějším dnem nasypte potřebné množství cukru a pod stálým dohledem ho nechte rozpustit, až získá zlatohnědou barvu. Při karamelizování buďte opatrní, rozpuštěný cukr je velmi horký a ulpívá na pokožce. Mohli byste přijít k ošklivým popáleninám. Z kuchyně raději vyžeňte děti i domácí mazlíčky. Podívejte se na video, jak připravit karamel snadno a rychle.

Tip redakce: Oblíbili jsme si kondenzované mléko Salko, které se dá koupit již zkaramelizované. Ušetříte tak spoustu času a energie jeho vařením. Prostě jen otevřete plechovku, a můžete vykouzlit lahodné karamelové krémy či dezerty. Tady jsou naše nejoblíbenější.
 

  • Banánovo-karamelový dort
    Dokud neochutnáte, neuvěříte, že může být něco tak dobrého. Dvojice banány a karamel je něco jako jahody a šampaňské, Romeo a Julie nebo párek a hořčice. Tohle prostě musíte poznat! Budete ho dělat znova… a znova… a znova…
  • Banánky s karamelovým krémem
    Z odpalovaného těsta můžete upéct také jiné tvary. Karamelový krém v náplni je sázka na jistotu.
  • Čokoládovo-karamelové košíčky
    Crème fraîche je něco mezi klasickou zakysanou smetanou a šlehačkou. Výhodou je nízký podíl laktózy, který vám nerozhodí trávení, a to je velké plus pro tento sladký košíček.
  • Pomerančové karamelky s čokoládou
    Ať už je sníte sami, nebo nabídnete hostům, můžete si být jisti, že kombinaci čokolády a pomeranče nikdo neodolá.
  • Krémový dort s karamelkami
    Krémový cheesecake zaboduje sám o sobě. Co teprve, když ho doplníte o karamelky a vláčnou karamelovou polevu!
Připravila Jana Kopřivová

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč