0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Na víkend: 5 dezertů s karamelem

Na víkend: 5 dezertů s karamelem
sdílet:

Ochutnejte neodolatelné sladkosti s lehce kouřovým nádechem. Vybere si každý.

Připravit karamel patří k základním cukrářským dovednostem. Snadno se to naučíte i vy. Do hrnce se silnějším dnem nasypte potřebné množství cukru a pod stálým dohledem ho nechte rozpustit, až získá zlatohnědou barvu. Při karamelizování buďte opatrní, rozpuštěný cukr je velmi horký a ulpívá na pokožce. Mohli byste přijít k ošklivým popáleninám. Z kuchyně raději vyžeňte děti i domácí mazlíčky. Podívejte se na video, jak připravit karamel snadno a rychle.

Tip redakce: Oblíbili jsme si kondenzované mléko Salko, které se dá koupit již zkaramelizované. Ušetříte tak spoustu času a energie jeho vařením. Prostě jen otevřete plechovku, a můžete vykouzlit lahodné karamelové krémy či dezerty. Tady jsou naše nejoblíbenější.
 

  • Banánovo-karamelový dort
    Dokud neochutnáte, neuvěříte, že může být něco tak dobrého. Dvojice banány a karamel je něco jako jahody a šampaňské, Romeo a Julie nebo párek a hořčice. Tohle prostě musíte poznat! Budete ho dělat znova… a znova… a znova…
  • Banánky s karamelovým krémem
    Z odpalovaného těsta můžete upéct také jiné tvary. Karamelový krém v náplni je sázka na jistotu.
  • Čokoládovo-karamelové košíčky
    Crème fraîche je něco mezi klasickou zakysanou smetanou a šlehačkou. Výhodou je nízký podíl laktózy, který vám nerozhodí trávení, a to je velké plus pro tento sladký košíček.
  • Pomerančové karamelky s čokoládou
    Ať už je sníte sami, nebo nabídnete hostům, můžete si být jisti, že kombinaci čokolády a pomeranče nikdo neodolá.
  • Krémový dort s karamelkami
    Krémový cheesecake zaboduje sám o sobě. Co teprve, když ho doplníte o karamelky a vláčnou karamelovou polevu!
Připravila Jana Kopřivová

Související články

Karamel s příchutí
  • Tipy a triky

Karamel s příchutí

Čím můžete dezert báječně ochutit? Zkuste vylepšený karamel.    ...
Jak odstranit z hrnce karamel
  • Tipy a triky

Jak odstranit z hrnce karamel

Karamel umí díky své zlatavé barvě překrásně ozdobit zmrzlinový pohár, cukroví i dorty. Taky se ale umí dokonale přilepit k hrnci. Poradíme vám, jak ho z něj snadno odstraníte. ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...
Škola vaření: chilli omáčka
  • Tipy a triky

Škola vaření: chilli omáčka

Tomu říkáme vášeň! Domácí chilli omáčka inspirovaná asijskou kuchyní vás roztetelí a dodá letnímu vaření říz.   ...

Obchod Apetit