Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Croissant s karamelovými jablky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.5/5 Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4303 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 412 g
Tuky 243 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Těžko si můžete přát elegantnější vykročení do nového roku! Výhoda: jablečnou směs snadno připravíte s předstihem.

Suroviny

vejce 5 ks
přírodní
strouhaná
mletá
na smažení
na posypání
Na karamelizovaná jablka
oloupaná, bez jadřince, na čtvrtky
hnědý cukr 70 g

Postup

1

V silnostěnné nepřilnavé pánvi rozpusťte máslo, vsypte čtvrtky jablek, posypte je cukrem a nechte na mírném plameni za občasného promíchání podusit, až ovoce změkne a šťáva začne karamelizovat. Trvá to zhruba čtvrt hodiny. (Pokud nemáte dostatečně velkou nádobu, duste jablka po částech.) Vyjměte a uchovejte v teple.

2

Před podáváním prošlehejte v misce vejce, smetanu, cukr, citronovou kůru a skořici. Croissanty podélně rozřízněte, namočte ve směsi vajec a smetany a z obou stran osmahněte na másle. Na spodní část croissantu navršte podušená jablka a překryjte je druhou polovinou. Pak už jen poprašte moučkovým cukrem a podávejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/1

Komentáře

04.09.2007 15:39
Recept se nachází v č.1/06, str.46