Croissant s karamelovými jablky

Croissant s karamelovými jablky

Hodnocení receptu
Průměr: 2 (4)
Do hodiny 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4293 kcal
Bílkoviny 104 g
Cukr 403 g
Tuky 243 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Těžko si můžete přát elegantnější vykročení do nového roku! Výhoda: jablečnou směs snadno připravíte s předstihem.

Suroviny

vejce 5 ks
smetana ke šlehání 2 PL
krupicový cukr 2 PL
přírodní
citron 1 ks
strouhaná kůra
skořice 2 ČL
mletá
croissant 6 ks
máslo
na smažení
moučkový cukr
na posypání
Na karamelizovaná jablka
máslo 70 g
jablka 4 ks
oloupaná, bez jadřince, na čtvrtky
krupicový cukr 70 g
přírodní
1. V silnostěnné nepřilnavé pánvi rozpusťte máslo, vsypte čtvrtky jablek, posypte je cukrem a nechte na mírném plameni za občasného promíchání podusit, až ovoce změkne a šťáva začne karamelizovat. Trvá to zhruba čtvrt hodiny. (Pokud nemáte dostatečně velkou nádobu, duste jablka po částech.) Vyjměte a uchovejte v teple.

2. Před podáváním prošlehejte v misce vejce, smetanu, cukr, citronovou kůru a skořici. Croissanty podélně rozřízněte, namočte ve směsi vajec a smetany a z obou stran osmahněte na másle. Na spodní část croissantu navršte podušená jablka a překryjte je druhou polovinou. Pak už jen poprašte moučkovým cukrem a podávejte. 

Obchod Apetit