Těžko si můžete přát elegantnější vykročení do nového roku! Výhoda: jablečnou směs snadno připravíte s předstihem.
Suroviny
1 V silnostěnné nepřilnavé pánvi rozpusťte máslo, vsypte čtvrtky jablek, posypte je cukrem a nechte na mírném plameni za občasného promíchání podusit, až ovoce změkne a šťáva začne karamelizovat. Trvá to zhruba čtvrt hodiny. (Pokud nemáte dostatečně velkou nádobu, duste jablka po částech.) Vyjměte a uchovejte v teple.
2 Před podáváním prošlehejte v misce vejce, smetanu, cukr, citronovou kůru a skořici. Croissanty podélně rozřízněte, namočte ve směsi vajec a smetany a z obou stran osmahněte na másle. Na spodní část croissantu navršte podušená jablka a překryjte je druhou polovinou. Pak už jen poprašte moučkovým cukrem a podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Upečte si vlastní croissant, surovin stačí málo(10 receptů)
- Francouzské tousty, nákypy a žemlovky(15 receptů)
Komentáře