0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vanilkové dortíky s karamelem

Vanilkové dortíky s karamelem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vanilkové dortíky s karamelem

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1609 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 231 g
Tuky 57 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dezert jako od francouzského cukráře!

Suroviny

krupicový cukr 180 g
mléko 150 ml
smetana na vaření 300 ml
12%
vejce 1 ks
vanilkový lusk 1 ks
semínka vyškrábnutá
smetana ke šlehání
na ozdobení

Postup

1

Čtyři lžíce vody a 150 g cukru pomalu, za stálého míchání zahřívejte v silnostěnném kastrolu až do rozpuštění cukru. Zvyšte teplotu a pět minut vařte, už bez míchání. Část karamelu rozdělte do malých silnostěnných misek a dejte vychladit.

2

Předehřejte troubu na 150 °C, horkovzdušnou na 130 °C. Mléko a smetanu nalijte do pánve, přidejte vanilková semínka a přiveďte k varu. Na půl hodiny odstavte, aby se vůně vanilky rozvinula. V misce mezitím prošlehejte vejce se zbylým cukrem a proceďte na ně vanilkové mléko. Promíchejte a rozlijte do misek s karamelem.

3

Misky vložte do pekáčku a zalijte vařící vodou tak, aby byly do poloviny ponořené. V troubě pečte třicet až pětatřicet minut, až bude obsah pevný, ale ještě se bude trochu chvět. Misky vyjměte, překryjte fólií a po zchladnutí je dejte na tři hodiny nebo přes noc vychladit do ledničky.

4

Misku s dortíkem obkružte nožem, vyklopte na talířek a ozdobte zbylým karamelem a šlehačkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/2

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit