Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vanilkové dortíky s karamelem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1609 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 231 g
Tuky 57 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jak připravit domácí vanilkový pudink? Přesně takhle získáte dezert jako od francouzského cukráře!

Suroviny

mléko 150 ml
vejce 1 ks
semínka vyškrábnutá

Postup

1

Čtyři lžíce vody a 150 g cukru pomalu, za stálého míchání zahřívejte v silnostěnném kastrolu až do rozpuštění cukru. Zvyšte teplotu a pět minut vařte, už bez míchání. Část karamelu rozdělte do malých silnostěnných misek a dejte vychladit.

2

Předehřejte troubu na 150 °C, horkovzdušnou na 130 °C. Mléko a smetanu nalijte do pánve, přidejte vanilková semínka a přiveďte k varu. Na půl hodiny odstavte, aby se vůně vanilky rozvinula. V misce mezitím prošlehejte vejce se zbylým cukrem a proceďte na ně vanilkové mléko. Promíchejte a rozlijte do misek s karamelem.

3

Misky vložte do pekáčku a zalijte vařící vodou tak, aby byly do poloviny ponořené. V troubě pečte třicet až pětatřicet minut, až bude obsah pevný, ale ještě se bude trochu chvět. Misky vyjměte, překryjte fólií a po zchladnutí je dejte na tři hodiny nebo přes noc vychladit do ledničky.

4

Misku s dortíkem obkružte nožem, vyklopte na talířek a ozdobte zbylým karamelem a šlehačkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/2

Komentáře

31.08.2007 10:52
Recept se nachází v č.2/05, str.71

Apetit magazín