Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Na víkend: jablečný koláč

jablečný koláč
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Zkuste pro jednou zapomenout na štrúdlovou klasiku a upečte si originální koláče s jablky.

Málokteré ovoce je tak univerzální jako jablka. Dají se péct, smažit, vařit, dusit… Sluší slaným i sladkým jídlům. Dokonale ladí s vanilkou, skořicí a vlašskými ořechy. Vychutnejte si jablka o víkendu nasladko – v koláčích, které se snadno připravují a báječně chutnají. Nejlépe se v nich uplatní jablka lehce nakyslá, aromatická, s pevnější dužinou. Zakousněte se do nich!

3× víkendový koláč s jablky:

Připravila Jana Kopřivová

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...
Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...