Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jablečná buchta
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 27
Více než hodinu Velmi snadné NA 12 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4183 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 479 g
Tuky 217 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Všichni milovníci ovocných dezertů - pozor. Tuhle jablečnou buchtu byste si určitě neměli nechat ujít.

Suroviny

zbavené jádřinců a nakrájené na měsíčky
máslo 200 g
změklé + trocha navíc na vymazání formy
hnědý cukr 100 g
vejce 3 ks
lze nahradit tuzemským rumem
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
na kostičky
mandle plátky
na posypání
mouka pšeničná hrubá
nebo strouhanka, strouhaný kokos či mleté mandle na vysypání formy

Postup

1

Z citronu ostrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Nalijte ji do misky a ponořte do ní jablka. Předehřejte troubu na 180 stupňů a vymažte a vysypte pekáček o rozměrech asi 30 × 20 cm.

2

V robotu (nebo pomocí ručního elektrického šlehače) utřete do pěny máslo s vanilkovým i přírodním cukrem a citronovou kůrou. Pak přidávejte jedno po druhém vejce a vlijte mléko nebo rum.

3

Mouku prosijte s práškem do pečiva, vmíchejte marcipán a přisypte k máslovo-vaječné hmotě. Důkladně promíchejte a těsto přesuňte do formy.

4

Navrch položte jablka (při pečení se potopí) a posypte je mandlovými lupínky. Pečte 35 minut, zapíchnutá špejle by po vytažení měla zůstat čistá.

5

Upečenou buchtu nechte vychladnout v pekáčku, pak vyklopte a nakrájejte na řezy.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...