Všichni milovníci ovocných dezertů - pozor. Tuhle jablečnou buchtu byste si určitě neměli nechat ujít.
Suroviny
Postup
Z citronu ostrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Nalijte ji do misky a ponořte do ní jablka. Předehřejte troubu na 180 stupňů a vymažte a vysypte pekáček o rozměrech asi 30 × 20 cm.
V robotu (nebo pomocí ručního elektrického šlehače) utřete do pěny máslo s vanilkovým i přírodním cukrem a citronovou kůrou. Pak přidávejte jedno po druhém vejce a vlijte mléko nebo rum.
Mouku prosijte s práškem do pečiva, vmíchejte marcipán a přisypte k máslovo-vaječné hmotě. Důkladně promíchejte a těsto přesuňte do formy.
Navrch položte jablka (při pečení se potopí) a posypte je mandlovými lupínky. Pečte 35 minut, zapíchnutá špejle by po vytažení měla zůstat čistá.
Upečenou buchtu nechte vychladnout v pekáčku, pak vyklopte a nakrájejte na řezy.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Menu na výlet s dětmi: 7 receptů do baťůžku(7 receptů )