0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jablečná buchta
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7 / 5. Počet hodnocení: 23
Více než hodinu Velmi snadné NA 12 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4183 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 479 g
Tuky 217 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Všichni milovníci ovocných dezertů - pozor. Tuhle jablečnou buchtu byste si určitě neměli nechat ujít.

Suroviny

citron 1 ks
jablko 4 ks
zbavené jádřinců a nakrájené na měsíčky
máslo 200 g
změklé + trocha navíc na vymazání formy
vanilkový cukr 1 ks
hnědý cukr 100 g
vejce 3 ks
mléko 2 PL
lze nahradit tuzemským rumem
mouka pšeničná polohrubá 200 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
marcipán 100 g
na kostičky
mandle plátky
na posypání
mouka pšeničná hrubá
nebo strouhanka, strouhaný kokos či mleté mandle na vysypání formy

Postup

1

Z citronu ostrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Nalijte ji do misky a ponořte do ní jablka. Předehřejte troubu na 180 stupňů a vymažte a vysypte pekáček o rozměrech asi 30 × 20 cm.

2

V robotu (nebo pomocí ručního elektrického šlehače) utřete do pěny máslo s vanilkovým i přírodním cukrem a citronovou kůrou. Pak přidávejte jedno po druhém vejce a vlijte mléko nebo rum.

3

Mouku prosijte s práškem do pečiva, vmíchejte marcipán a přisypte k máslovo-vaječné hmotě. Důkladně promíchejte a těsto přesuňte do formy.

4

Navrch položte jablka (při pečení se potopí) a posypte je mandlovými lupínky. Pečte 35 minut, zapíchnutá špejle by po vytažení měla zůstat čistá.

5

Upečenou buchtu nechte vychladnout v pekáčku, pak vyklopte a nakrájejte na řezy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit