0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ochutnejte v sezoně: dýně

dýňová polévka
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Schováváte ve spižírně oranžovou dýni a nevíte, co s ní? Inspirujte se našimi recepty.

Dýně obsahují málo sacharidů, proteinů i tuků, zato vynikají množstvím beta-karotenu a vlákniny. Jídlem s dýní tak snadno zaženete hlad. Na trhu je nyní velké množství dýní nejrůznějších tvarů a barev. Každá z nich se hodí k jiné úpravě. Dýně můžete vařit, péct, smažit, dusit, zapékat, plnit či zavařovat (ať už jako kompot, nebo multifunkční pyré). Máme pro vás inspiraci na dýňové recepty od polévky až po dezert.

5× jídlo z dýně:

Připravila Jana Kopřivová
 

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit