Grilovací sezona je tady! Opékání nad žhavými uhlíky dodá každému jídlu báječnou kouřovou chuť. Oprašte gril, vytáhněte špejle a připravte si dokonale vypečené špízy.
Špízy patří k oblíbeným grilovaným jídlům. Mají mnoho variant, a proto do nich upotřebíte různé suroviny. Základ většinou tvoří maso, ryby, uzeniny, zelenina a aromatická marináda s kořením či bylinkami. S kombinací surovin si můžete vyhrát, vybírejte však uměřeně.
Přísady nakrájejte na stejně velké kousky, aby se všechno stihlo rovnoměrně propéct. A pokud se vám nechce rozpalovat gril, můžete špízy opéct na grilovací pánvi. Budou skvělé, jen nezískají kouřový nádech.
Nevíte, co s čím kombinovat? Inspirujte se. Máme pro vás pět tipů na zajímavé špízy, v nichž najdete kuřecí maso, klobásky, zeleninu, bylinky i tofu. Vybere si opravdu každý.
5× recept na špíz:
- S kuřetem, cuketou a paprikou
- S česnekovými krevetami
- S chorizem a sýrem
- S vepřovým masem a pestem
- S dýní a tofu