Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tajemství drobenkového koláče

Tvarohový koláč s mandlovou drobenkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zavřete oči a zakousněte se s křupnutím do koláče ukrytého pod sotva vychladlou drobenkou.

Drobenka, žmolenka či posýpka je jedna z těch kouzelných věcí, které z obyčejného kusu těsta s vrstvou ovoce vytvoří královský moučník. A přitom není nic jednoduššího. Vždyť smíchat mouku, cukr a máslo zvládne každý. Připravte ingredience na oblíbený vlhký korpus s ovocem, posypte jemnou drobenkou a sledujte, jak v troubě zlátne.

Tvarohový dortík je hotov raz dva. Jednotlivé ingredience se pečením krásně propojí a dají vzniknout celistvému dezertu. Recept na drobenkový koláč s jablky se vám bude hodit hlavně v období blížícího se podzimu. Zalézt si ke krbu, obléknout vlněné ponožky, otevřít knížku, uvařit si čaj a pojídat kousky zářijového koláče. Nemáte-li čas na přípravu těsta, jednoduše promíchejte ovoce, které máte zrovna při ruce, a schovejte ho pod drobenku. Takový koláč se ve světě honosí názvem ‚crumble‘.

3× recept na drobenkový koláč:

Připravila Lucie Perlíková

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín