0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tajemství drobenkového koláče

Tvarohový koláč s mandlovou drobenkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zavřete oči a zakousněte se s křupnutím do koláče ukrytého pod sotva vychladlou drobenkou.

Drobenka, žmolenka či posýpka je jedna z těch kouzelných věcí, které z obyčejného kusu těsta s vrstvou ovoce vytvoří královský moučník. A přitom není nic jednoduššího. Vždyť smíchat mouku, cukr a máslo zvládne každý. Připravte ingredience na oblíbený vlhký korpus s ovocem, posypte jemnou drobenkou a sledujte, jak v troubě zlátne.

Tvarohový dortík je hotov raz dva. Jednotlivé ingredience se pečením krásně propojí a dají vzniknout celistvému dezertu. Recept na drobenkový koláč s jablky se vám bude hodit hlavně v období blížícího se podzimu. Zalézt si ke krbu, obléknout vlněné ponožky, otevřít knížku, uvařit si čaj a pojídat kousky zářijového koláče. Nemáte-li čas na přípravu těsta, jednoduše promíchejte ovoce, které máte zrovna při ruce, a schovejte ho pod drobenku. Takový koláč se ve světě honosí názvem ‚crumble‘.

3× recept na drobenkový koláč:

Připravila Lucie Perlíková

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč