Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.7/5 Počet hodnocení: 82
Více než hodinu Na 8 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4850 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 414 g
Tuky 306 g
Vláknina 62 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na chatě, u babičky, na letní oslavě nebo k nedělní kávě - k letní pohodě patři ovocný koláč, tak si ho upečte. Tenhle chutná skvěle s kysanou smetanou.

Suroviny

máslo 250 g
vychlazené, nakrájené
mandle 125 g
mleté
třtinový cukr 125 g
ideálně typu muscovado
čerstvý nebo mražený
plátky

Postup

1

Předehřejte troubu na 190 °C. Pečicím papírem vyložte plech o rozměrech 27 × 18 centimetrů.

2

Z másla, mouky, mletých mandlí a cukru prsty vytvořte drobenku. Pak dvě třetiny drobenky opatrně natlačte na dno plechu. Pokryjte angreštem, posypte krupicovým cukrem a zbytek drobenky smíchejte s plátky mandlí a směsí pokryjte vršek koláče.

3

Pečte padesát minut až hodinu, dokud koláč nezezlátne a ovoce nezačne trochu probublávat. Posypte krupicovým cukrem a nechte v  plechu vychladnout. Nakrájejte a servírujte; ideálně se zakysanou smetanou.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč