Drobenkový koláč s angreštem a mandlemi

Drobenkový koláč s angreštem a mandlemi

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 (34)
Více než hodinu Na 8 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4850 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 414 g
Tuky 306 g
Vláknina 62 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Na chatě, u babičky, na letní oslavě nebo k nedělní kávě - k letní pohodě patři ovocný koláč, tak si ho upečte. Tenhle chutná skvěle s kysanou smetanou.

Suroviny

máslo 250 g
vychlazené, nakrájené
mouka pšeničná hladká 250 g
mandle 125 g
mleté
třtinový cukr 125 g
ideálně typu muscovado
angrešt 350 g
čerstvý nebo mražený
krupicový cukr 85 g
mandle 50 g
plátky
1 Předehřejte troubu na 190 °C. Pečicím papírem vyložte plech o rozměrech 27 × 18 centimetrů.

2 Z másla, mouky, mletých mandlí a cukru prsty vytvořte drobenku. Pak dvě třetiny drobenky opatrně natlačte na dno plechu. Pokryjte angreštem, posypte krupicovým cukrem a zbytek drobenky smíchejte s plátky mandlí a směsí pokryjte vršek koláče.

3 Pečte padesát minut až hodinu, dokud koláč nezezlátne a ovoce nezačne trochu probublávat. Posypte krupicovým cukrem a nechte v  plechu vychladnout. Nakrájejte a servírujte; ideálně se zakysanou smetanou.

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit