Na chatě, u babičky, na letní oslavě nebo k nedělní kávě - k letní pohodě patři ovocný koláč, tak si ho upečte. Tenhle chutná skvěle s kysanou smetanou.
Suroviny
máslo
250
g
vychlazené, nakrájené
mouka pšeničná hladká
250
g
mandle
125
g
mleté
třtinový cukr
125
g
ideálně typu muscovado
angrešt
350
g
čerstvý nebo mražený
krupicový cukr
85
g
mandle
50
g
plátky
Postup
1
Předehřejte troubu na 190 °C. Pečicím papírem vyložte plech o rozměrech 27 × 18 centimetrů.
2
Z másla, mouky, mletých mandlí a cukru prsty vytvořte drobenku. Pak dvě třetiny drobenky opatrně natlačte na dno plechu. Pokryjte angreštem, posypte krupicovým cukrem a zbytek drobenky smíchejte s plátky mandlí a směsí pokryjte vršek koláče.
3
Pečte padesát minut až hodinu, dokud koláč nezezlátne a ovoce nezačne trochu probublávat. Posypte krupicovým cukrem a nechte v plechu vychladnout. Nakrájejte a servírujte; ideálně se zakysanou smetanou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nejlepší letní koláče z plechu a forem(74 receptů)