Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.8/5 Počet hodnocení: 94
Více než hodinu Na 8 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4850 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 414 g
Tuky 306 g
Vláknina 62 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na chatě, u babičky, na letní oslavě nebo k nedělní kávě - k letní pohodě patři ovocný koláč, tak si ho upečte. Tenhle chutná skvěle s kysanou smetanou.

Suroviny

máslo 250 g
vychlazené, nakrájené
mandle 125 g
mleté
třtinový cukr 125 g
ideálně typu muscovado
čerstvý nebo mražený
plátky

Postup

1

Předehřejte troubu na 190 °C. Pečicím papírem vyložte plech o rozměrech 27 × 18 centimetrů.

2

Z másla, mouky, mletých mandlí a cukru prsty vytvořte drobenku. Pak dvě třetiny drobenky opatrně natlačte na dno plechu. Pokryjte angreštem, posypte krupicovým cukrem a zbytek drobenky smíchejte s plátky mandlí a směsí pokryjte vršek koláče.

3

Pečte padesát minut až hodinu, dokud koláč nezezlátne a ovoce nezačne trochu probublávat. Posypte krupicovým cukrem a nechte v  plechu vychladnout. Nakrájejte a servírujte; ideálně se zakysanou smetanou.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...