Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Drobenkový koláč s angreštem a mandlemi
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 95
Více než hodinu Velmi snadné Na 8 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4850 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 414 g
Tuky 306 g
Vláknina 62 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na chatě, u babičky, na letní oslavě nebo k nedělní kávě – všude tam si můžete vychutnat tento letní ovocný koláč, tak si ho upečte. Chutná skvěle s kysanou smetanou, ale i jen tak. Rychlý a jednoduchý recept na buchtu z angreštu.

Související recepty

Suroviny

máslo 250 g
vychlazené, nakrájené
mandle 125 g
mleté
třtinový cukr 125 g
ideálně typu muscovado
čerstvý nebo mražený
mandle plátky 50 g

Postup

1

Předehřejte troubu na 190 °C. Pečicím papírem vyložte plech o rozměrech 27 × 18 centimetrů.

2

Z másla, mouky, mletých mandlí a cukru prsty vytvořte drobenku. Pak dvě třetiny drobenky opatrně natlačte na dno plechu. Pokryjte angreštem, posypte krupicovým cukrem a zbytek drobenky smíchejte s plátky mandlí a směsí pokryjte vršek koláče.

3

Pečte padesát minut až hodinu, dokud koláč nezezlátne a ovoce nezačne trochu probublávat. Posypte krupicovým cukrem a nechte v  plechu vychladnout. Nakrájejte a servírujte; ideálně se zakysanou smetanou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Apetit magazín

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři
  • Zajímavosti

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři

Kdysi rostl na polích jako obyčejný plevel, dnes je hvězdou salátových mís nejen ve Švýcarsku, ale i v dalších evropských zemích. Polníček je jemný, křupavý a plný vitamínů. Jak z něj připravit salát, který si vás získá po prvním soustu?...