Na chatě, u babičky, na letní oslavě nebo k nedělní kávě – všude tam si můžete vychutnat tento letní ovocný koláč, tak si ho upečte. Chutná skvěle s kysanou smetanou, ale i jen tak. Rychlý a jednoduchý recept na buchtu z angreštu.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 190 °C. Pečicím papírem vyložte plech o rozměrech 27 × 18 centimetrů.
Z másla, mouky, mletých mandlí a cukru prsty vytvořte drobenku. Pak dvě třetiny drobenky opatrně natlačte na dno plechu. Pokryjte angreštem, posypte krupicovým cukrem a zbytek drobenky smíchejte s plátky mandlí a směsí pokryjte vršek koláče.
Pečte padesát minut až hodinu, dokud koláč nezezlátne a ovoce nezačne trochu probublávat. Posypte krupicovým cukrem a nechte v plechu vychladnout. Nakrájejte a servírujte; ideálně se zakysanou smetanou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nejlepší letní koláče z plechu a forem(74 receptů )
- Koláče na neděli: luxusní moučníky, na které bude chtít recept každý(188 receptů )